EΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 23 Μάη 2016

11:29 23/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αστυνομικό Δελτίο

Για λόγους υγείας, πιθανότατα, η αυτοκτονία του 60χρονου στα Πηγάδια

Η υγεία είναι σύμφωνα με όλες σχεδόν τις εκτιμήσεις, ο λόγος που ο 60χρονος Πρόεδρος Συνεταιρισμού από την Ξάνθη, απαγχονίστηκε, τα ξημερώματα της Παρασκευής στην παλιά γέφυρα των ΠηγαδίωνΟ άτυχος άνδρας τον τελευταίο καιρό είχε ταλαιπωρηθεί από προβλήματα υγείας, και σύμφωνα με ανθρώπους του φιλικού περιβάλλοντος, η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη και ιδιαίτερα επώδυνη για τον 60χρονο, όπως είχε παραπονεθεί.

Έτσι με αυτό τον

τρόπο ίσως επέλεξε να αποδράσει και, ενδεχομένως, να απαλλάξει την οικογένειά του από την ταλαιπωρία, εκτιμούν φίλοι του και άνθρωποι που γνώριζαν τον χαρακτήρα του 60χρονου, που ήταν ιδιαίτερα κοινωνικός και δραστήριος σε όλη τη του τη ζωή.

Εκπαίδευση

Όχι δεύτερο εξάμηνο για αρκετά ΣΔΕ


Θετικές ήταν οι εξελίξεις για τα μισά από τα 29 Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας στην Ελλάδα και σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και τα δύο Σχολεία της Ροδόπης, όπου δεν θα προστεθεί ένα επιπλέον εξάμηνο λόγω των εκπαιδευτικών κενών της χρονιάς.
Το θέμα είχε πάρει μεγάλη δημοσιότητα το χρονικό διάστημα πριν το Πάσχα, καθώς οι μαθητές είχαν κάνει και αποχή από τα μαθήματά τους διαμαρτυρόμενοι για την επι πλέον φοίτηση ενός εξαμήνου, μια και πολλοί σε αυτό το διάστημα προσέβλεπαν και σε επαγγελματική αποκατάσταση, με το χαρτί της αποφοίτησης.
Για το θέμα είχαν καταθέσει ερωτήσεις και κυβερνητικοί Βουλευτές, αλλά και αυτοί της αντιπολίτευσης.
Μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής η μαθήτρια του ΣΔΕ Σαππών, Όλγα Κουγιουμτζίδου, ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν και έκανε λόγο για δύσκολα ωράρια μέχρι τέλους Ιουνίου με εξάωρα και μαθήματα το Σάββατο.

Ζητάμε Μουσικό Σχολείο στην Ξάνθη

Υποστήριξη στο αίτημα ανέγερσης μουσικού σχολείου
Σε ανακοίνωσή τους οι γονείς των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης αναφέρονται στο στεγαστικό πρόβλημα του Σχολείου που δεν διαθέτει δικό του κτίριο μέχρι σήμερα.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής εκ μέρους των γονέων η κ.Μαρία Δοσσίου τόνισε ότι η προσπάθειες τους αποδίδουν καρπούς μέχρι στιγμής υπάρχει η στήριξη της κοινωνίας αλλά και όλων τον θεσμικών φορέων και πολιτικών κομμάτων, υπάρχει μια κινητικότητα για την ανεύρεση μονίμου χώρου από τον Δήμο Αβδήρων και Ξάνθης ωστόσο περιμένουν και την ανάλογη υποστήριξη από την πολιτεία.
Αναλυτικά αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους πως,
«Στην Ξάνθη, την γενέτειρα του Μάνου Χατζηδάκι, το μουσικό σχολείο δεν έχει κτήριο κατάλληλο και προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις ενός μουσικού σχολείου, αλλά στεγάζεται εδώ και πολλά χρόνια (17) στο Πολιτιστικό Κέντρο Διομήδειας, σε κτήριο που είναι ακατάλληλο για σχολείο. Το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι μαθητές του μουσικού σχολείου, παρά τις αντίξοες συνθήκες, κατάφερε να έχει ενεργή συμμετοχή και δράση στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας και όχι μόνο.
ΟΙ μαθητές ζητούν από τους φίλους του Μουσικού Σχολείου να αποστείλουν σε τρεις ηλεκτρονικές διευθύνσεις επιστολές συμπαράστασης.
Οι διευθύνσεις είναι οι εξής
: [email protected], [email protected], [email protected].

Συγχαρητήρια για τους 8 Ολυμπιονίκες του Ειδικού Σχολείου Γενισέας στους Special Olympics


Με Οκτώ μετάλλια στις αποσκευές τους επέστρεψαν 8 μαθητές του Ειδικού Σχολείου Γενισέας από τους αγώνες Σπέσιαλ Ολύμπικς.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, που υπογράφει ο προϊστάμενος Γιώργος Παπαθανασίου, «Αισθανόμαστε την ανάγκη, να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε εγκαρδίως, τον Σύλλογο Διδασκόντων και τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Ξάνθης, διότι όχι μόνο συμμετείχαν στους Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics 2016 που διεξήχθησαν στο Λουτράκι Κορινθίας από 18-22 Απριλίου 2016, αλλά κατέκτησαν και μετάλλια.

Kόμματα

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης


Απάντηση σε υψηλούς τόνους δίνει με γραπτή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης στους βουλευτές της αντιπολίτευσης. « Ασφαλώς και κατανοούμε ότι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης πρέπει να κάνουν ερωτήσεις και επερωτήσεις. Πλην όμως ειδικά οι βουλευτές της Ν.Δ. θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί. Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Καράογλου καταγγέλλει την υποστελέχωση του ΠΕΔΥ στην βόρεια Ελλάδα. Ενδεικτικό παράδειγμα αναφέρει στην ερώτηση του προς τον Υπουργό Υγείας μεταξύ άλλων είναι και το ΠΕΔΥ Κομοτηνής που από 33 γιατρούς έχει σήμερα 11» αναφέρεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται « Ο κ. Καράογλου ξέχασε την παροιμία ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Δεδομένου ότι η μαζική φυγή των γιατρών από το ΠΕΔΥ έγινε επί της υπουργίας του σημερινού αντιπροέδρου του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος συνέχισε το «έργο» της διάλυσης του δημοσίου συστήματος του Λοβέρδου». Και η ανακοίνωση καταλήγει «Επί ημερών της σημερινής κυβέρνησης καμία θέση γιατρού δεν χάθηκε τουναντίον γίνεται μια τεράστια προσπάθεια να αναταχθεί το διαλυμένο δημόσιο σύστημα υγείας. Γι’ αυτό όχι άλλο πια κροκοδείλια δάκρυα από τους καταστροφείς του συστήματος υγείας. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει και ούτε έστω ελάχιστη αυτοκριτική εκ μέρους της Ν.Δ.»

Περιβάλλον

Εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μετανάστευσης Ψαριών

H Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστευσης Ψαριών έχει οριστεί για τις 21 Μαΐου κάθε έτους, έτσι ώστε να υπάρχει ενημέρωση για τα προβλήματα που δημιουργούνται στους πληθυσμούς των ψαριών, όταν αυτά εγκλωβίζονται από ανθρώπινες επεμβάσεις, όπως τα φράγματα και δεν μπορούν να μεταναστεύσουν για την αναπαραγωγή τους. Τη μέρα αυτή γίνονται εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο
Ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας (ΙΝ.ΑΛ.Ε), την Τρίτη 24 Μαΐου 2014, θα διοργανώσουν εκδήλωση στο αρδευτικό φράγμα του ποταμού Νέστου, στους Τοξότες στα όρια των νομών Καβάλας και Ξάνθης. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν τάξεις από τρία δημοτικά σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης που εκπονούν ανάλογα περιβαλλοντικά προγράμματα, ενώ θα προσκληθούν και τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Στην εκδήλωση θα γίνει ενημέρωση των μαθητών γύρω από θέματα που αφορούν την μετανάστευση των ψαριών από και προς τα ποτάμια, τους λόγους που το κάνουν και τα εμπόδια που μπορεί να συναντήσουν στην προσπάθεια τους αυτή.

Αυτοδιοίκηση

Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Αβδήρων και του Δήμου Ludwigshafen

Σύμφωνο Φιλίας και Συνεργασίας υπέγραψαν ο Δήμος Αβδήρων και ο Δήμος του Ludwigshafen της Γερμανίας το πρωί της Παρασκευής σε μια ειδική τελετή που έγινε στο Μουσείο Λαογραφικών Ενδυμασιών των Βαλκανικών Χωρών, στη Γενισέα. Τη Γερμανική πόλη στην όχθη του Ρήνου και στα όρια του κρατιδίου της (Ρηνανίας Παλατινάτου) , εκτός από τους αρκετούς Έλληνες μετανάστες και αρκετούς Ξανθιώτες, συνδέει με το Δήμο Αβδήρων, ο Γιώργος Βασιλειάδης: Αντιδήμαρχος του συγκεκριμένου Δήμου, ο οποίος είναι γνωστός Αβδηρίτης και με έντονη πολιτική δράση στη Γερμανία και στο SPD
Το σύμφωνο υπέγραψαν ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης και ο ιταλικής καταγωγής Δήμαρχος του Ludwigshafen – Nördliche Innenstad Aντόνιο Μπριόλο, παρουσία αποστολής από το Γερμανικό Δήμο και εκπροσώπων του Δήμου Αβδήρων.

Εθελοντισμός-Αλληλεγγύη

Δώρο από τον Θανάση Γκαϊφύλια στους φυλακισμένους

Την κιθάρα του δωρίζει στους φυλακισμένος των Χανίων ο πασίγνωστος Κομοτηναίος μουσικός Θανάσης Γκαϋφύλιας, για τη δημιουργία μουσικού εργαστηρίου. Το κοινοποίησε ο ίδιος στο facebook παρακινώντας και άλλους να πράξουν το ίδιο.

Στους «Κατασκηνωτές» ο πιο εντυπωσιακός «Τοίχος της Καλοσύνης»

Μεγάλη είναι η αποδοχή που είχε η πρωτοβουλία που εφαρμόζεται στην Ξάνθη από επαγγελματίες και συλλόγους, με παρότρυνση του Γηροκομείου Ξάνθης, για την διάθεση τροφίμων και άλλων ειδών για ανθρώπους που το έχουν ανάγκη με την ονομασία «Τοίχος της Καλοσύνης».
Από το πρώτο σημείο, στα Φιλαράκια, μέχρι σήμερα έχουν τοποθετηθεί δεκάδες μέσα στην πόλη και σταδιακά οι πολίτες που αφήνουν τα πράγματα αλλά και οι άνθρωποι που τα έχουν ανάγκη και μπορούν να τα πάρουν οποιαδήποτε στιγμή θέλουν.
Ένας από τους πιο εντυπωσιακούς είναι ο «Τοίχος» των κατασκηνωτών.
Πρόκειται για μια μικρογραφία που αναπαριστά το γνωστό «σπιτάκι» του συλλόγου στην οδό Ορφέως που φιλοτέχνησε, όπως και σε όλους τους «Τοίχους», η Φιφή Χατζηστόικου.

Πολιτισμός

Διαδρομές με τον ΜΟΚ


Διάλεξη με θέμα «Οδοιπορικό στα μνημεία του Νομού Ξάνθης» με ομιλήτρια την Κωνσταντίνα Καλλιοντζή, προϊστάμενη της ΕΦ.Α Ξάνθης, διοργανώνει τη Δευτέρα 23 Μαΐου στις 20:00 ο ΜΟΚ Κομοτηνής, στην αίθουσα ομιλιών του νέου κτιρίου του Λαογραφικού Μουσείου Κομοτηνής (Αγ. Γεωργίου 22, Κομοτηνή). Το Σάββατο 28 Μαΐου 2016 θα πραγματοποιηθεί περιήγηση με ξενάγηση στα σημαντικότερα μνημεία του νομού Ξάνθης. Πληροφορίες στο 2531025975 και 6944421798.

Διπλή βιβλιοπαρουσίαση στο Ι.Θ.Τ.Π.


Τα βιβλία «Το γιορντάνι» του Κωνσταντίνου Μιχαηλίδη και «Η περιπλάνηση ενός βιολιού» του Μιχάλη Μπουναρτζίδη, παρουσιάζονται το βράδυ (20.00) της Δευτέρας 23 Μαΐου στην καπναποθήκη «Π» του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.
Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν οι εκδόσεις «Κέδρος» και το βιβλιοπωλείο «Σπανίδης». Θα μιλήσουν οι συγγραφείς και ο Νίκος Ιωσηφίδης, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο Μιχάλης Σπανίδης.

The post EΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 23 Μάη 2016 appeared first on ert.gr.

Keywords
ειδήσεις, μαη, σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, special olympics, αδωνις γεωργιαδης, ξανθη, σχολεια, ελλαδα, πασχα, ερα, σδε, ιουνίου, ΕΡΤ, συμμετοχή, δραση, εεεεκ, olympics, συριζα, θεσσαλονικη, λοβερδος, μαΐου, facebook, κομοτηνη, βιβλιοπωλείο, ert, βιβλια, δωρο πασχα, θεματα πανελληνιων, www.facebook.com, otenet, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, Καλή Χρονιά, πασχα 2012, δωρο πασχα 2012, η ημέρα της γης, βουλευτες, σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, εεεεκ, το θεμα, γερμανια, θεμα, κιθαρα, λουτρακι, σδε, υγεια, ert.gr, αγωνες, βορεια, βραδυ, γεφυρα, γεωργιου, γινει, γινεται, γινονται, γονεις, δακρυα, δευτερο, δευτερα, διαστημα, διευθυνση, δημος, δημοσιο, δρωμενα, εγινε, αιθουσα, υπαρχει, ενημερωση, ερα, ζωη, ιδιο, εκδοσεις, κτιριο, λογο, μαΐου, μνημεια, μαρια, ξημερωματα, οικογενεια, οκτω, ολγα, ορια, οχθη, πολιτεια, προβληματα, προγραμματα, πρωι, σαββατο, συζητηση, συμμετοχή, σπιτι, σχολειο, ταλαιπωρια, τρια, τριτη, φυγη, χαθηκε, ατυχος, δημοτικα, ερωτησεις, φιλοι, ιδιαιτερα, ιουνίου, κωνσταντινα, κωνσταντινου, olympics, πληροφοριες, ποταμια, special olympics, θανασης, θεματα, υγειας
Τυχαία Θέματα