Eρώτηση Αν. Μεγαλομύστακα για τα στρατόπεδα του Δήμου Σερρών

14:35 27/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το θέμα της παραχώρησης των στρατοπέδων Εμμ. Παπά – Παπαλουκά – Αποθήκες Πυρομαχικών Λευκώνα του Δήμου Σερρών, φέρνει στη Βουλή με Ερώτηση που κατέθεσε για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Αναστάσιος Μεγαλομύστακας.

Όπως επισημαίνει ο βουλευτής απο το 2012 ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος αποδέχτηκε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σερρών

για την αξιοποίηση των στρατοπέδων. Ο Δήμος Σερρών συνέταξε τις απαραίτητες πολεοδομικές μελέτες οι οποίες εγκρίθηκαν από τα αρμόδια Υπουργεία και εκδόθηκαν τα αντίστοιχα ΦΕΚ. Το Νοέμβριο του 2016 το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ακυρώνει την υπάρχουσα συμφωνία και θέτει το θέμα από μηδενική βάση. Ο σημερινός Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στις 22 Ιουλίου του 2016 στη Βουλή αναφερόμενος στο θέμα των στρατοπέδων του Δήμου Σερρών δεσμεύτηκε ότι θα σεβαστεί την υπάρχουσα συμφωνία, αλλά έκτοτε δεν προχώρησαν οι διαδικασίες.

Ο κ. Μεγαλομύστακας ρωτά τον υπουργό εάν προτίθεται να ακυρώσει την συμφωνία και αν το κάνει γιατί δεσμεύτηκε μέσα στη Βουλή ότι θα διατηρηθεί η υπάρχουσα συμφωνία, πως σκοπεύει το Υπουργείο να αξιοποιήσει στα στρατόπεδα του Δήμου Σερρών και εαν θα συντηρήσει τα κτήρια που βρίσκονται μέσα σε αυτά.

Keywords
Τυχαία Θέματα