Eπίθεση σε εκκλησία στο Κάιρο – Δέκα νεκροί

13:41 29/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν την Παρασκευή σε επίθεση δύο ενόπλων κατά κοπτικής εκκλησίας στο νότιο Κάιρο, μεταξύ των οποίων και ο ένας δράστης. Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι ο δεύτερος δράστης συνελήφθη. Τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν πως ο δράστης που σκοτώθηκε ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά και ότι πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν άλλες δύο βόμβες κοντά στην εκκλησία.

Οι δύο επιτιθέμενοι άνοιξαν πυρ στην είσοδο εκκλησίας, στη Μαρ Μίνα στην περιοχή Χελουάν, την

οποία φρουρούσαν αστυνομικοί ενόψει των Χριστουγέννων, τα οποία εορτάζονται από την Κοπτική Ορθόδοξη Εκκλησία την ερχόμενη εβδομάδα.

Gunmen attack church near Cairo, killing nine: ministry pic.twitter.com/2RQIJO8h7I

Reuters Top News (@Reuters) December 29, 2017

Οι χριστιανοί της Αιγύπτου έχουν αποτελέσει φέτος στόχο πολλών επιθέσεων, για τις περισσότερες από τις οποίες έχει αναλάβει την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με τον νέο απολογισμό του υπουργείου Υγείας, δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν από την επίθεση, συμπεριλαμβανομένου του ενός δράστη, και πέντε τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων δύο γυναίκες, η κατάσταση των οποίων κρίνεται σοβαρή.

Η αιγυπτιακή αστυνομία έχει ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τις εκκλησίες ενόψει του εορτασμού των Χριστουγέννων από τους κόπτες στις 7 Ιανουαρίου. Για προληπτικούς λόγους η αστυνομία έχει αναπτύξει δυνάμεις της έξω από χριστιανικούς τόπους λατρείας και έχει τοποθετήσει ανιχνευτές μετάλλων σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες εκκλησίες.

Πηγή: Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα