Eιδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 22 11 2016

11:31 22/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

ΔΠΘ-Βουλή

Στην Κομοτηνή σήμερα ο Γιώργος Κατρούγκαλος, σε ημερίδα του ΔΠΘ

Το Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων διοργανώνουν σήμερα , από τις 16,00 μέχρι τις 21,30 ημερίδα με θέμα «Δημοκρατία, Δικαιώματα, Πολυπολιτισμικότητα, Αποκλεισμός, Ρατσισμός», στο αμφιθέατρο του Τμήματος, στην Παλιά Νομική.
Ομιλητής, ανάμεσα σε αρκετούς ειδικούς

επιστήμονες θα είναι ο Αν. Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, Καθηγητής ο ίδιος του ΔΠΘ. Η κεντρική εισήγηση της ημερίδας έχει τον τίτλο, προστασία δικαιωμάτων τον 21ο αιώνα και εισηγητής είναι ο Συνήγορος του Πολίτη Ανδρέας Ποττάκης .
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρύτανης του ΔΠΘ Θ. Καραμπίνης καθώς επίσης ο Κοσμήτορας της Σχολής και ο Πρόεδρος του Τμήματος.

Εκθέσεις

Έκθεση Θράκη

Ανοίγει τις πύλες της την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου η 24η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη 2016», που θα διαρκέσει έως τις 27 Νοεμβρίου και θα φιλοξενηθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής. Σήμερα οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου.

Παράλληλο πρόγραμμα εκδηλώσεων

Ένα πλούσιο παράλληλο πρόγραμμα εκδηλώσεων έχει ετοιμάσει για φέτος η Διοργανωτική Επιτροπή για την 24η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2016». Ένα πρόγραμμα που συνδυάζει τον πολιτισμό, την παράδοση, την οικονομία και την ενέργεια. Πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, πρώτη ημέρα της Έκθεσης, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκινά με έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής από το Σύλλογο Καλλιτεχνών «Αθηνίων». Το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί Forum με θέμα «Σχέσεις Ελλάδας Βουλγαρίας Ευκαιρίες Εμπόδια». Και στις έξι το απόγευμα της ίδιας ημέρας ημερίδα με θέμα: «Ανανεώσιμες πηγές Ενέργειας και Αειφορία στην Ανατολικής Μακεδονία Θράκη», εκδήλωση που συνδιοργανώνεται με το Δ.Π.Θ.
Ιδιαίτερο χρώμα, παράδοσης και γευσιγνωσίας, δίνει στην 24η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση η μουσικοχορευτική βραδιά του Σαββάτου, καθώς το κοινό θα γευτεί το παραδοσιακό, τοπικό τσίπουρο «ΕΩΘΙΝΟΝ» απολαμβάνοντας χορούς και τραγούδια από τους:Μορφωτικό Σύλλογο Σαρακατσάνων Θράκης, Μορφωτικό Σύλλογο Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας «Ο Εύξεινος Πόντος», Στέγη Πολιτισμού, Παράδοσης και Λαογραφίας «Οι Φιλοτέχνες» και ο «Σύλλογος Θρακών Κομοτηνής». Το «ταξίδι» αυτό με ήχους, μουσικές και γεύσεις της Θράκης κλείνει την Κυριακή στις έντεκα το πρωϊ και μέχρι το μεσημέρι με την έκθεση γευσιγνωσίας Μαρωνείτικων παραδοσιακών προϊόντων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γναικών Μαρώνειας «Ιππαρχία».

Υγεία

Νοσοκομείο: 4 προσλήψεις από τους επιτυχόντες ΑΣΕΠ του 1997

Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης ενημερώνει ότι με την αριθ. 12044/15-9-2016 απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου διορίζονται ως δόκιμοι 4 υπάλληλοι κλάδου ΔΕ Διοικητικού – Λογιστικού σε αντίστοιχες κενές οργανικές θέσεις, από την προκήρυξη 1ΕΓ/2016 (επιλαχόντες προκήρυξης 8/1997). Οι εν λόγω υπάλληλοι παρουσιάστηκαν και ανέλαβαν υπηρεσία.
Η απορρόφηση των επιτυχόντων από τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ που δεν είχαν προσληφθεί τις περασμένες δεκαeτίες, εντάσσεται σε μια συνολική πολιτική της κυβέρνησης προκειμένου να αντλείται το προσωπικό από τους εν λόγω διαγωνισμούς για τις άμεσες ανάγκες των φορέων του δημοσίου.

Προσλήφθηκαν Ουρολόγος και Ακτινολόγος στο Νοσοκομείο

Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης ενημερώνει ότι με τις σχετικές αποφάσεις της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης, εγκρίθηκαν οι προσλήψεις δύο επικουρικών Ιατρών, ειδικοτήτων Ουρολογίας και Ακτινοδιαγνωστικής για το Νοσοκομείο μας για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών με διάρκεια σύμβασης 36 μηνών.
Οι εν λόγω Ιατροί αναμένεται να αναλάβουν υπηρεσία εντός των επόμενων ημερών.

Αυτοδιοίκηση

«Η Περιφέρεια ΑΜΘ συμμετείχε στην Διεθνή Έκθεση ΤουρισμούPhiloxenia 2016»

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε και φέτος η συμμετοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στη 32η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA 2016. Μία έκθεση που αποτελεί το κορυφαίο γεγονός για τον κόσμο του τουρισμού στην Ελλάδα, έχει επιχειρηματικό αλλά και πολιτικό ενδιαφέρον. Στα εγκαίνια και κατά τη διάρκεια της έκθεσης παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος και ο αρμόδιος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα τουρισμού κ. Μιχάλης Αμοιρίδης.
Το περίπτερο της Περιφέρειας φιλοξένησε Δήμους, φορείς και ιδιώτες αποτελώντας σημείο συνάντησης και προώθησης της περιοχής και των επιχειρηματιών της.

Οικονομικό Επιμελητήριο

Ψήφισαν την Κυριακή οι μηχανικοί της Ξάνθης για το ΤΕΕ

Στις κάλπες προσήλθαν την Κυριακή οι μηχανικοί της Ξάνθης όπως και όλης της Ελλάδας για τις εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Τα εκλογικά τμήματα και τα τερματικά για την πόλη της Ξάνθης ήταν στημένα στο Εργατικό Κέντρο της Ξάνθης.
Στην Ξάνθη η ΔΚΜ που πρόσκειται στο δεξιό χώρο είχε την πρωτοκαθεδρία στη διαδικασία για την αντιπροσωπεία του ΤΕΕ( ΔΚΜ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 111 29,76% )
H Δημοκρατική Συμπαράταξη, (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΔΗ.ΣΥ.Μ.) 65 17,43% )παράταξη της οποίας ήταν επικεφαλής στο παρελθόν ο τέως Προέδρος και νυν Υπουργός Χ. Σπίρτζης, διασπάστηκε με τους Ανεξάρτητους Μηχανικούς Θράκης(ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΘΡΑΚΗΣ 57 15,28% ) και αντίστοιχα μοιράστηκαν και οι ψήφοι, ενώ στην τέταρτη θέση βρέθηκε η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία.( ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ – ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 23 6,17% )
ΣΥΝΟΛΟ 373

Πρωτογενής Τομέας

Στη Διεθνή Καπνική Έκθεση WT Tobbacco and Machinery Eyrope 2016 , στο Αμβούργο συμμετείχε η ΣΕΚΕ

Με επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή της Συνεταιριστικής Ένωσης Καπνοπαραγωγών Ελλάδος (ΣΕΚΕ) στη Διεθνή Έκθεση WT Tobbacco and Machinery Eyrope 2016, που διεξήχθη από 8 έως 10 Νοεμβρίου στο Αμβούργο.
Όπως αναφέρουν οι Οργανωτές για την ελληνική συμμετοχή «το καλαίσθητο περίπτερο της δυναμικής καπνοβιομηχανίας αποτέλεσε σημείο συνάντησης εκπροσώπων σημαντικών επιχειρήσεων του κλάδου από όλο τον κόσμο». Την ΣΕΚΕ εκπροσώπησε στην έκθεση ο γεν. διευθυντής Αλέξανδρος Κοντός, ενώ το περίπτερο επισκέφθηκαν κορυφαίες προσωπικότητες και επιχειρηματίες της Γερμανίας, της Ευρώπης αλλά και άλλων χωρών.

Εκπαίδευση

Επιμορφωτικές δράσεις της Ε.Λ.Μ.Ε. Ξάνθης

Με σύνθημα «Μοιραζόμαστε γνώσεις, εμπειρίες, καλές πρακτικές» η Ε.Λ.Μ.Ε. Ξάνθης εγκαινιάζει τη λειτουργία τμήματος επιμόρφωσης με την υλοποίηση του πρώτου κύκλου ανοιχτών επιμορφωτικών δράσεων, που περιλαμβάνουν ημερίδες και σειρές σεμιναρίων με πρακτικά και σύγχρονα εκπαιδευτικά ζητήματα και απευθύνονται σε όλους τους εκπαιδευτικούς αλλά και συμπολίτες μας. Η λειτουργία του τμήματος επιμόρφωσης στηρίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική συμμετοχή των επιμορφωτών/τριών, στην ευγενική παροχή των χώρων επιμόρφωσης από τις διευθύνσεις των σχολείων και σκοπό έχει την ανοιχτή ανταλλαγή γνώσεων και καλών εκπαιδευτικών πρακτικών.Σε όλους τους συμμετέχοντες θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής. Αιτήσεις συμμετοχής εδώ. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων σε κάποιες δράσεις, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στην εγγραφή», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.
Πληροφορίες:

Eπαγγελματίες-Αγορά

1η Γιορτή Ψωμιού στη Ξάνθη

Το Σωματείο Αρτοποιών Νομού Ξάνθης, διοργανώνει , σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι, στα γραφεία της Ο.Ε.Β.Ε Νομού Ξάνθης, Ανθ/στού Μ. Γεωργίου 24, συνέντευξη τύπου, για την επικείμενη εκδήλωση « 1η ΓΙΟΡΤΗ ΨΩΜΙΟΥ», πανελλήνιας εμβέλειας.

Σύλλογοι

Νέες Ιδέες, Νέες Αισθητικές και Νέες Ποδηλατικές αντιλήψεις επιτέλους στα Ποδηλατικά Δρώμενα Της ‘Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας Θράκης

Αφήνοντας μια για πάντα στο παρελθόν τα όποια αρνητικά , η νέα Διοίκηση της ΕΣΠΜΑΘ προχώρησε στο απαιτούμενο εδώ και πολύ καιρό Τόλμημα της ουσιαστικής συνεργασίας των περιφερειακών ποδηλατικών σωματείων της Ένωσης.
Στη θέση του προέδρου εκλέχτηκε ο Παύλος Παπαδόπουλος από τον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης με την απόλυτη ομοφωνία όλων των μελών. Τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα αναλαμβάνει ο Δημήτριος Ροδακόπουλος από τον Ποδηλάτη και την θέση του Α΄ αντιπροέδρου ο Κυριάκος Γκογκότσης από τον Θράκα Ιππέα Κομοτηνής, ενώ Β’ αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο Βασίλης Ποιμενίδης του Πήγασου Ξάνθης. Την θέση του Ταμία ανέλαβε ο Κώστας Τσορτουκτσίδης του ΒΑΟ Θεσσαλονίκης.

Πολιτισμός

Δείπνο ηλιθίων

Συνεχίζονται οι προβολές ταινιών στην Κινηματογραφική Λέσχη της Πολιτιστικής Κίνησης με την ταινία «ΔΕΙΠΝΟ ΗΛΙΘΙΩΝ» (1998) του Francis Veber την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις οκτώ και μισή το βράδυ.

Αθλητική Ενημέρωση

Εκδήλωση για το άθλημα Μπότσια

Ο «Αθλητικός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρίες ΗΡΟΔΙΚΟΣ» θα πραγματοποιήσει την παρουσίαση του αθλήματος «BOCCIA». Η δράση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις Σέρρες και αύριο στην Κομοτηνή στις 3 το απόγευμα στη Σχολή ΤΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου.
Σκοπός της δράσης είναι η ανάπτυξη και προώθηση του αθλήματος μέσα από διαδραστικές δράσεις και ημερίδες με την συμμετοχή Α.μεΑ., φοιτητών, ακαδημαϊκών και αθλητικών συλλόγων με σκοπό να αναδείξουν την ιδιαιτερότητα του αθλήματος και την ευχαρίστηση που προσφέρει η από κοινού συμμετοχή σε αυτό αθλητών με αναπηρία και χωρίς αναπηρία.

Το Boccia (ελλ. Μπότσια) αποτελεί Παραολυμπιακό άθλημα, είναι, δηλαδή, ένα από τα τρία αθλήματα των Παραολυμπιακών Αγώνων που δεν έχει αντίστοιχο Ολυμπιακό άθλημα. Έχει σχεδιαστεί ώστε να παίζεται από άτομα με εγκεφαλική παράλυση ή άλλη κινητική αναπηρία, τα οποία χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο.
Λέγεται ότι το παιχνίδι ξεκίνησε να παίζεται στην Αρχαία Ελλάδα, με τους διαγωνιζόμενους να πετάνε μεγάλες πέτρες (τα βότσαλα > Μπότσια, διεθνώς Boccia) σε μια πέτρα – στόχο. Στις μέρες μας, το Boccia γνωρίζει ιδιαίτερη ανάπτυξη σε περισσότερες από 40 χώρες παγκοσμίως. Συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά στο πρόγραμμα των Παραολυμπιακών Αγώνων της Νέας Υόρκης, το 1984. Από τότε και έπειτα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι κάθε Παραολυμπιάδας!

Keywords
ΕΡΤ, εν λόγω, δειπνο ηλιθιων, κομοτηνη, βουλη, δπθ, βιπε, forum, ελλαδα, αειφορία, ΑΣΕΠ, αμθ, συμμετοχή, τεε, εκλογες, ξανθη, κινηση, γεν, σχολεια, γιορτη, νέα, ΠΑΟΚ, θεσσαλονικη, βαο, δραση, σερρες, τεφαα, μεα, ολυμπιακος, ψηφοι δημοτικων συμβουλων, αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, θεματα πανελληνιων, στημενα, εκλογες 2012, θεμα εκθεσης 2012, κοινωνικος τουρισμος, ολυμπιακοί αγώνες, γιορτη σημερα, εκλογικα τμηματα, χωρες, δπθ, εμπορικη, θεμα, θρακη, οικονομια, προγραμμα, τεε, τεφαα, τραγουδια, αειφορία, αιτησεις, αμβουργο, αμθ, αναπηρια, αρχαια, βαο, βιπε, βραδια, βραδυ, γεγονος, γεν, γεωργιου, γραφεια, διοικηση, δρωμενα, εκθεση, ενεργεια, εν λόγω, εξι, επιτυχια, ευξεινος, ιδεες, υπηρεσια, ιδρυμα, κινηση, λειτουργια, λεσχη, μακεδονια, μεα, νομικη, παντα, οκτω, παρουσιαση, πετρα, πηγες ενεργειας, προσληψεις, πρυτανης, πυλες, σαββατο, σειρες, συγκεκριμενα, σειρα, συμμετοχή, σωματειο, τεως, τμημα, τρια, τσιπουρο, υλοποιηση, φορα, χρηστος, χρωμα, αρχαια ελλαδα, δικαιωματα, forum, γευσεις, γιορτη, γνωσεις, κομματι, κωστας, κυριακη, νοσοκομειο, παυλος, παιχνιδι, πηγες, θεματα, θεσεις, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα