Eιδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

09:38 31/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Με συμβολικό 15λεπτο αποκλεισμό της Εγνατίας οδού, σήμερα (Τετάρτη) στις 5 το απόγευμα, ξεκινούν οι φορείς της Καβάλας τις κινητοποιήσεις για να αποτρέψουν τη δημιουργία νέου σταθμού διοδίων (ο δεύτερος στον νομό) στο ύψος της Άσπρης Άμμου (στο νέο λιμάνι).
Σε κοινή συνέντευξη Τύπου η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, ο αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Μαρκόπουλος και οι επικεφαλής των παρατάξεων του δήμου Καβάλας, απηύθυναν κάλεσμα σε φορείς, συλλόγους και πολίτες να κινητοποιηθούν και να συστρατευτούν ώστε να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα στην κεντρική διοίκηση και την

«Εγνατία οδό».
Η απόφαση για τα διόδια στην περιοχή ελήφθη το 2014, ωστόσο πρόσφατα η «Εγνατία οδός Α.Ε.» ξεκίνησε τη δημοπράτηση του έργου, κάτι που προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση του δήμου Καβάλας.
Όπως επισημαίνεται, η λειτουργία διοδίων στην περιοχή θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην πόλη η οποία αναγκαστικά θε δεχθεί όλο όγκο των οχημάτων που θα κινούνται εναλλακτικά αποφεύγοντας τα διόδια.
Επιπλέον, αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα στην κίνηση των κατοίκων και των επισκεπτών με αντίκτυπο στην οικονομία και τον τουρισμό.
«Η κινητοποίηση θα γίνει στο 476o χιλιόμετρο της Εγνατίας οδού (κοντά στην Άσπρη Άμμο). Μια ώρα νωρίτερα, λεωφορεία θα ξεκινήσουν από τον δημοτικό κήπο μεταφέροντας τους πολίτες στον τόπο διαμαρτυρίας.

Από την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου μέχρι την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Έκθεση του Επιμελητηρίου Καβάλας «Kavala EXPO 2017». Αυτή την απόφαση έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου ενώ το κόστος των περιπτέρων για τις επιχειρήσεις θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

Γόνιμος ήταν ο διαγωνισμός του Δήμου Καβάλας για το έργο απομάκρυνσης από τους δρόμους εγκαταλειμμένων οχημάτων παντός τύπου. Από τον διαγωνισμό προέκυψε ανάδοχος ενώ το αποτέλεσμα του αναμένεται να εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης και στην συνέχεια θα εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας.
Τα εγκαταλειμμένα οχήματα στην Καβάλα, σύμφωνα με την καταγραφή που έχει γίνει, ξεπερνούν τα 100.

Ο Σύλλογος Εθελοντών κατά του Καρκίνου Νομού Καβάλας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος (31 Μαΐου), προσφέρει δωρεάν σπιρομετρήσεις, σε συνεργασία με την Πνευμονολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.
Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τετάρτη 31 Μαΐου 2017, στο κάτω τμήμα της κεντρικής πλατείας, από τις 10:00 έως και τις 13:00, και καλούνται όλοι οι καπνιστές -κυρίως αυτοί- να λάβουν μέρος. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα λάβει χώρα δρώμενο με μπαλόνια, παρουσία μαθητών Δημοτικού Σχολείου, με το σύνθημα «Δεν καπνίζω. Επιλέγω τη Ζωή»!

Αύριο, Πέμπτη 1 Ιουνίου στις 8 το πρωί θα καταπλεύσει στον επιβατικό λιμένα Καβάλας «Απόστολος Παύλος» η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Σαλαμίς» στο πλαίσιο της άσκησης «Καταιγίς 2017», με σκοπό να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις του Πολεμικού Ναυτικού υπό τον τίτλο «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος». Στις 10.00 το πρωί στην προτομή του ναυάρχου Κωνσταντίνου Κανάρη θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων στους ναυτικούς αγώνες του Έθνους.
Η φρεγάτα «Σαλαμίς» θα παραμείνει στο λιμάνι ολόκληρη την ημέρα της Πέμπτης και το πολεμικό σκάφος θα είναι επισκέψιμο για το κοινό κατά τις ώρες από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 7 το απόγευμα, όπου το κοινό μπορεί να ξεναγηθεί από τα στελέχη του πλοίου.

Γιορτή μυδιού, αυτή την Παρασκευή (2 Ιουνίου) και σαρδέλας το Σάββατο (3 Ιουνίου), διοργανώνει στο λιμάνι της Κεραμωτής, ο δήμος Νέστου.
Και τις δυο ημέρες οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 7 το απόγευμα με προσφορά των εξαιρετικής ποιότητας τοπικών αυτών προϊόντων και συνοδεία παραδοσιακής ζωντανής μουσικής.

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η Λευκή Νύχτα στην Ελευθερούπολη με διοργάνωση του Δήμου Παγγαίου και του Εμπορικού Συλλόγου Ελευθερούπολης. Οι καταστηματάρχες θα κάνουν εκπτώσεις στα προϊόντα τους στο πλαίσιο αυτής της γιορτής της τάξης από 20-40%. Κατά τη διάρκεια θα γίνουν μια σειρά εκδηλώσεις με αποκορύφωμα τη συναυλία με τους Ιμάμ Μπαϊλντί.

Με δωρεάν ξεναγήσεις στα Κέντρα Πληροφόρησης στο Πόρτο Λάγος και την Κεραμωτή για δύο μέρες 1 και 2 Ιουνίου συμμετέχει ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας στο Green Week 2017 Nature.
Το Green Week 2017 Nature είναι το μεγαλύτερο ετήσιο συνέδριο για την ευρωπαϊκή περιβαλλοντική πολιτική και πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες όπου συζητιέται η μέθοδος με την οποία η μετάβαση σε βιώσιμα επιχειρηματικά μοντέλα δημιουργεί Πράσινες Θέσεις Εργασίας.

Βιωματικό σεμινάριο για τα βότανα του Παγγαίου, συνδιοργανώνουν αυτό το Σάββατο (3 Ιουνίου) στη Μεσορόπη, το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας και το νηπιαγωγείο της περιοχής. Τόπος συνάντησης θα είναι το νηπιαγωγείο Μεσορόπης. Η δράση θα διαρκέσει από τις 10 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι.

Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από τους 12 έως τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα