Eιδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

09:20 22/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Στοχευμένη αποχή από τις δίκες του ΕΦΚΑ, του ΕΤΕΑΕΠ και του ΕΟΠΥΥ, στον πρώτο βαθμό, όπου οι φορείς αυτοί είναι ενάγοντες ή ανακόπτοντες και αποχή από κοινωνικοασφαλιστικές υποθέσεις των ποινικών δικών αποφάσισε ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας, από σήμερα έως τις 24 Μαΐου, για να υπογραμμίσει την αντίθεση

του δικηγορικού σώματος για το ασφαλιστικό και λόγω της επικείμενης συζήτησης του σχετικών αιτήσεων ακύρωσης ενώπιον της ολομέλειας του ΣτΕ. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις που οι φορείς αυτοί έχουν πετύχει προσωρινή δικαστική προστασία, όταν στα πλημμελήματα συντρέχει λόγος παραγραφής και σε όλες τις περιπτώσεις όπου υπάρχουν κρατούμενοι.

Κλειστοί θα είναι οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Καβάλας σήμερα λόγω της απεργίας των εργαζομένων. Πρόκειται για 48ωρη απεργία των εργαζομένων στους ΟΤΑ, πλην όμως οι εργαζόμενοι στους Παιδικούς Σταθμούς Καβάλας θα απεργήσουν μόνον σήμερα σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει η πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Αλληλεγγύη» κ. Δρακονάκη.

Με δύο επιπλέον δρομολόγια, έως το τέλος Μαΐου, καλύπτεται η πορθμειακή γραμμή Κεραμωτής- Θάσου από την περασμένη Παρασκευή. Το ένα ξεκινάει στις 8:30 το βράδυ από το Λιμένα και το άλλο στις 9,30 από την Κεραμωτή προς το Λιμένα. Στο μεταξύ, το Σάββατο σημειώθηκε μικρή καθυστέρηση στον απόπλου του τελευταίου δρομολογίου προς Θάσο προκειμένου να επιβιβαστούν και οι τουρίστες πτήσης τσάρτερ από το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος».

Στην Καβάλα θα πραγματοποιηθεί το 4ο Ελληνογερµανικό Φόρουµ Τροφίµων από σήμερα στο Ξενοδοχείο Lucy. Η πρωτοβουλία αυτή πρόκειται να υλοποιηθεί µε τη µορφή ενός συνεδρίου και συναντήσεων γερµανικών εταιριών µε Έλληνες παραγωγούς. Σήμερα θα πραγµατοποιηθούν οµιλίες από εκπροσώπους του αγροτικού, πολιτικού και διπλωµατικού τοµέα, καθώς και από εκπροσώπους συνδέσµων. Αύριο θα λάβουν χώρα σύντοµες παρουσιάσεις των ελληνικών και γερµανικών εταιριών και θα διεξαχθούν συναντήσεις B2B µεταξύ των Ελλήνων παραγωγών και αγροτικών συνεταιρισµών και των γερµανικών εταιριών, που επιθυµούν να εισάγουν ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα. Θα υπάρχουν παράλληλα και µικρά stands, όπου οι ελληνικές εταιρίες θα εκθέτουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους. Σκοπός είναι, το εγχείρημα αυτό να έχει θετικό αντίκτυπο και συνέχεια στη µελλοντική συνεργασία των γερµανικών εταιριών µε τους Έλληνες παραγωγούς.

Άνοιξε χθες τις πύλες της στη Δράμα, η 4η «ΔραμOINOγνωσία», μια γιορτή γνωριμίας με τις ξεχωριστές ποικιλίες κρασιών των οινοποιείων της Δράμας.
Χθες ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις με τον πρώτο αγώνα δρόμου μέσα από αμπελώνες και οινοποιεία στην Αδριανή και τη συμμετοχή 158 αθλητών, ενώ η επίσημη έναρξη έγινε το βράδυ στο κτίριο της αντιπεριφέρειας παρουσία του Περιφερειάρχη ΑΜΘ, Χρήστου Μέτιου.
Στις επόμενες ημέρες θα γίνουν παρουσιάσεις και δωρεάν δοκιμασίες κρασιών της Δράμας, τόσο στις κεντρικές εκδηλώσεις της πόλης όσο και στα ανοιχτά οινοποιεία. Έχουν προγραμματιστεί συναυλίες, street food από διάσημους σεφ, street voice από γνωστές μπάντες και πολλές ποικίλες δράσεις από τις επιχειρήσεις αναψυχής.

Εκδήλωση με θέμα «Γλωσσικό ζήτημα και λογοτεχνικές λύσεις :Καβάφης –Παλαμάς» διοργανώνει ο Όμιλος Καβάλας για τη Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας με το Δήμο Καβάλας και κύριο ομιλητή τον ομότιμο καθ. Νεοελλ. Φιλολογίας στο Α.Π.Θ. ,Γεώργιο Κεχαγιόγλου σήμερα στις 7.30 το απόγευμα στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας. Θα ακολουθήσει επίδοση βεβαιώσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα του Ομίλου «Ας μάθουμε τα ελληνικά καλύτερα»
που απευθύνεται σε αλλοδαπούς και παλιννοστούντες συμπολίτες.
Η εκδήλωση θα κλείσει με τη χορωδία των Φίλων μουσικής Ν. Καβάλας.

Την Παρασκευή και το Σάββατο, ο Αιμοδοτικός Σύλλογος «Στέλλα Μανώλα Κούρτη» θα πραγματοποιήσει εθελοντική αιμοδοσία στον χώρο της Στρατιωτικής Λέσχης. Πρόκειται για την 56η εθελοντική αιμοδοσία του συλλόγου.

Συνεχίζονται οι Μέρες Ερασιτεχνικού Θεάτρου στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» της Καβάλας, υπό τη διοργάνωση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας. Ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες του νομού παρουσιάζουν τις πρόσφατες παραγωγές τους.
Αύριο Τρίτη η θεατρική ομάδα ενηλίκων του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου «Το Πράβι» παρουσιάζει το έργο «Ακροβάτες της ζωής» σε σκηνοθεσία Στέλλας Φουρναράκη, βασισμένο στο έργο «Οίκου Ευγηρίας η Ευτυχισμένη Δύση» του Μανώλη Κορρέ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες θα επικρατήσουν σήμερα στη Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα