Dr Β. Βασιλείου: «Καμία αλλαγή στα δίδακτρα των Βρετανικών Πανεπιστημίων»

13:12 27/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Καθησυχαστικός σε ότι αφορά τις συνέπειες που θα έχει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στους Έλληνες προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές των Βρετανικών πανεπιστημίων, εμφανίστηκε ο Λαρισαίος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Exeter κ. Βασίλης Βασιλείου.
Όπως επεσήμανε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Λάρισας

ο κ. Βασιλείου δεν θα πρέπει να υπάρχει προς το παρόν ανησυχία, καθώς με ανακοίνωσή της η Ένωση των Βρετανικών Πανεπιστημίων επιβεβαιώνει πως «δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στα δίδακτρα για τον επόμενο χρόνο». Τα δίδακτρα για τους νέους που ήδη ακολουθούν εκπαιδευτικό πρόγραμμα ή πρόκειται να αρχίσουν τη φοίτησή τους για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 παραμένουν τα ίδια.
Θα υπάρχουν θετικές και αρνητικές επιπτώσεις σημείωσε ο κ. Βασιλείου διευκρινίζοντας πως τα επόμενα 2 χρόνια θα είναι καθοριστικά για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.
Στις θετικές επιπτώσεις που θα προκύψουν εκτιμά ο Διδάκτωρ Β. Βασιλείου, είναι η μείωση του κόστους διαβίωσης για τους φοιτητές λόγω της ισοτιμίας ευρώ και λίρας Αγγλίας, γεγονός που θα ευνοήσει τους Έλληνες φοιτητές που ενδιαφέρονται να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση της Μεγάλης Βρετανίας.
Το «κακό» σενάριο, το οποίο ενδεχομένως να ισχύσει με την οριστική απόφαση και επικύρωση του αποτελέσματος από το Βρετανικό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση θα περιελάμβανε «ακριβότερα δίδακτρα και αύξηση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των φοιτητών».
Keywords
Τυχαία Θέματα