DoNotPay: ένας δικηγόρος-ρομπότ που παρέχει δωρεάν νομική βοήθεια

17:03 20/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πριν από δύο χρόνια, ο 18χρονος τότε Joshua Browder, δημιούργησε το chatbot DoNotPay, με σκοπό να βοηθήσει τους χρήστες να προσφύγουν για τη διαγραφή προστίμων κλήσεις για παράνομη στάθμευση στη Μεγάλη Βρετανία.

Στα τέλη του 2015, ο δικηγόρος-ρομπότ κατάφερε να ανατρέψει πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ σε πρόστιμα μέσα σε λίγους μήνες. Σύμφωνα με τον Browder, οι χρήστες κέρδισαν 160.000 από τις 250.000 περιπτώσεις. Εκτός από τη βοήθεια με τα πρόστιμα, ο βρετανός επιχειρηματίας, μέσω της εφαρμογής, προσφέρει νομική βοήθεια στους άστεγους και στους πρόσφυγες που ζητούν άσυλο

στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Εδώ και λίγες ημέρες, το DoNotPay είναι πλέον διαθέσιμο και στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Browder έκανε δύο πολύ σημαντικές ανακοινώσεις στον τύπο: την κατασκευή 1,000 νέων bots προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα σε πολύ περισσότερους ανθρώπους στις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία, να πραγματοποιούν ένα ευρύ φάσμα συναλλαγών νομικής φύσης. Ανακοίνωσε επίσης ότι προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στην πλατφόρμα του, έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να αναπτύξει ένα νομικό bot, χωρίς μάλιστα να έχει τεχνικές γνώσεις.

Πώς λειτουργεί το DoNotPay:

Το bot βασίζεται σε έναν αλγόριθμο συνομιλίας, που σημαίνει ότι χρησιμοποιεί λέξεις-κλειδιά ή αντωνυμίες για να κατανοήσει το θέμα ενός χρήστη και όσο περισσότερο το χρησιμοποιούν οι άνθρωποι, τόσο πιο έξυπνο γίνεται. Ο αλγόριθμος μπορεί να αναλύσει γρήγορα μεγάλες ποσότητες δεδομένων.

Όταν οι χρήστες συνδέονται στην ιστοσελίδα DoNotPay, εμφανίζεται μια οθόνη chat. Στη συνέχεια, η εφαρμογή τους κάνει κάποιες βασικές ερωτήσεις όπως εάν οδηγούσαν εκείνοι ή εάν ήταν δύσκολο να καταλάβουν τις πινακίδες στάθμευσης αυτοκινήτων.

Στη συνέχεια, τους δίνει λεπτομερείς οδηγίες πώς να συμπληρώσουν την αίτηση που πρέπει να αποστείλουν στο δικαστήριο. Πέρα από τις κλήσεις στάθμευσης, το bot μπορεί να βοηθήσει στο θέμα των καθυστερήσεων ή των ακυρώσεων πτήσεων.

Αν και ο Browder δεν θεωρεί πως θα δούμε σύντομα δικηγόρους-ρομπότ στο δικαστήριο, πιστεύει όμως πως καθώς η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης εξελίσσεται, οι δικηγόροι δεν θα είναι αναγκασμένοι να ασκούν πλέον τα απλά καθήκοντα.

ΠΗΓΕΣ:

Keywords
Τυχαία Θέματα