Covid-19: Αυστηρότερα μέτρα για 28 εκατ. Ευρωπαίους- Επεισόδια σε Νάπολη και Πράγα

10:28 19/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Χρειάστηκαν μόλις 32 ημέρες για να αυξηθούν τα κρούσματα από τα 30 εκατομμύρια στα 40 εκατομμύρια παγκοσμίως, σύμφωνα με νέα καταμέτρηση του Reuters που βασίζεται στις επίσημες ανακοινώσεις κάθε χώρας.  Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει πως μόνο την τελευταία εβδομάδα υπήρξε αύξηση κατά μέσο όρο της τάξης του 44% σε νέα κρούσματα.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες αναλογούν 247 μολύνσεις ανά 10.000

κατοίκους. Πάνω από 69.000 νέα κρούσματα συνολικά, με δέκα πολιτείες να παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση.

Στην Ευρώπη αναλογεί πάνω από 17% των κρουσμάτων του ιού και το 22% των θανάτων  παγκοσμίως.

Τμήματα της Βρετανίας τέθηκαν σε lockdown, ενώ αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ του Μπόρις Τζόνσον και του Δημάρχου του Μάντσεστερ για τα νέα μέτρα.

Η Γαλλία επέβαλε απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας, από τις 9 το βράδυ ως το ξημέρωμα στη γαλλική πρωτεύουσα και σε οκτώ άλλες πόλεις.

Ιταλία: Λουκέτο στα γυμνάσια- Πανεθνική απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 μ.μ.

Italy to close high schools and enforce nationwide 10pm curfew to counter new COVID wave

Daily Mail Online (@MailOnline) October 19, 2020

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζιουζέπε Κόντε έδωσε στους δημάρχους την «εξουσία» να κλείνουν τις δημόσιες πλατείες από τις 21:00 καθώς τα κρούσματα βρίσκονται στο νέο ημερήσιο ρεκόρ των 11.705. Ωστόσο η ιταλική κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι είναι αποφασισμένη να αποφύγει επανάληψη του lockdown. Ήδη έχουν ξεσπάσει διαδηλώσεις γονέων στον ιταλικό νότο, καθώς εναντιώνονται στο κλείσιμο των σχολείων.

Επεισόδια στην Τσεχία και την Σλοβακία

Στην Πράγα σημειώθηκαν χθες εκτεταμένα επεισόδια ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τα νέα περιοριστικά μέτρα. Ήταν κυρίως οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων, οι οποίοι αντιδρούν στην απαγόρευση των αθλητικών αγώνων, λόγω κορονοϊού  και απωθήθηκαν από τις αρχές με ρίψεις δακρυγόνων και νερού υπό πίεση. Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Ατελείωτες ουρές για πειραματικό εμβολιο στην επαρχία Ζεϊγιάνγκ της ανατολικής Κίνας

Hundreds of people have been queuing outside a hospital in Yiwu, China for an experimental coronavirus vaccine pic.twitter.com/XABr9THiph

BBC News (World) (@BBCWorld) October 17, 2020

Με κόστος 60 δολάρια έκαστο προσφέρουν τρεις ακόμη πόλεις εμβόλια COVID-19 για «επείγουσα χρήση», κι ενώ οι δοκιμές βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο. Ετήσιος «στόχος» της Κίνας είναι οι δόσεις να ξεπεράσουν τα 610 εκατομμύρια φέτος και το ένα δισεκατομμύριο έως το 2021.

Απροσδόκητη χαρακτηρίζεται η προσχώρηση της Κίνας στη συμμαχία COVAX του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που θέτει ως προτεραιότητα την «ισότιμη διανομή» εμβολίων και στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian η κρατική φαρμακευτική εταιρεία της Κίνας Sinopharm προσέφερε πειραματικό εμβόλιο σε φοιτητές που ταξιδεύουν στο εξωτερικό.

Ευρώπη: Πάνω από 250.000 τα θύματα κορονοϊού – Αυστηρότερα μέτρα σε Ιρλανδία και Ελβετία

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα