Aύξηση στο μεροκάματο των οικοδόμων στον όμιλο Άκτωρ

15:47 16/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Την είδηση ότι αυξάνονται τα μεροκάματα των οικοδόμων στον κατασκευαστικό όμιλο, ανακοίνωσε το συνδικάτο οικοδόμων & εργαζομένων στα δομικά υλικά και τις κατασκευές, Αθήνας.

Αφού υπενθύμισε ότι προηγήθηκαν κινητοποιήσεις, ενημερώνει πως: «Πιο συγκεκριμένα, ο κατασκευαστικός όμιλος Άκτωρ, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου, έπειτα από διαπραγματεύσεις με το Συνδικάτο και την Ομοσπονδία Οικοδόμων και κάτω από την πίεση των εργαζομένων, αποφάσισε να δώσει αυξήσεις σε όλους τους οικοδόμους της εταιρείας

σε όλη την Ελλάδα: 15% για όσους αμείβονται με μεροκάματα έως 40€, 10% για όσους παίρνουν από 41€ έως 55€ και 5% για όσους παίρνουν από 56€ και πάνω. Επίσης, συμφώνησε τα μεροκάματα να δίνονται στο 7ωρο».

Τέλος, το συνδικάτο αναφέρει ότι: «Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να μπορέσουμε να πάρουμε αυξήσεις σε όλους τους εργολάβους και όλες τις εταιρείες του κλάδου. Στόχος είναι να υπογράψουμε σύμβαση σε κάθε εργοτάξιο, σε κάθε χώρο δουλειάς και τέλος, παναττική, έτσι ώστε να αποσπάσουμε ένα κομμάτι από τον κλεμμένο μας ιδρώτα».

Keywords
Τυχαία Θέματα