Διεθνή πρακτορεία: Το lockdown «συμπιέζει» το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

13:11 2/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

«Αντέχουμε για τουλάχιστον ένα μήνα, μετά από αυτό, δεν ξέρουμε», δηλώνει σε ευρωπαϊκά και διεθνή δίκτυα ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου Ζαν Ζακ Λεσουέρ. Μέχρι στιγμής, οι προμηθευτές έχουν δείξει κατανόηση και δέχονται πίστωση, προσθέτει ο ιδρυτής μιλώντας στο πρακτορείο Associated Press και όχι μόνο.

It's feeding time at Greece's only zoo, and a capuchin monkey grabs as many mandarins as

it can — even tucking one into his long, supple tail. It might be wise to stock up. @PGiannakouris

— AP Images (@AP_Images) February 1, 2021

Οι επισκέπτες αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 99% των εσόδων και καθώς το πάρκο συμπληρώνει τρεις μήνες κλειστό, το κόστος φροντίδας 2.000 ζώων από 290 είδη υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ τον μήνα.

AP Photo/Petros Giannakouris

Τα δύο τρίτα του προσωπικού, 53 άτομα είναι σε αναστολή, ενώ οι υπόλοιποι 78 εργαζόμενοι «καθημερινά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό», δηλώνει ο Λεσουέρ.

Ο τζίρος όλο αυτό το διάστημα που είμαστε κλειστά δεν μειώθηκε απλά, είναι μηδενικός και τα έξοδα που τρέχουν μεγάλα. Αυτή είναι η ιδιαιτερότητα που μας διαχωρίζει από τους υπόλοιπους επιχειρηματίες, είτε αυτό λέγεται εστίαση, είτε λιανεμπόριο», επισημαίνει o Ζαν Ζακ Λεσουέρ και προσθέτει ότι σε αντίστοιχα πάρκα ανά την Ευρώπη έχουν δοθεί κρατικές επιδοτήσεις λόγω της κρίσης από την πανδημία.

DLF: Δυσκολίες που απειλούν την ύπαρξη του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου

Στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και οι οποίες απειλούν την ύπαρξή του αναφέρεται και η γερμανική ραδιοφωνία Deutschlandfunk.

Επειδή το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο έκλεισε εξαιτίας της πανδημίας, δεν υπάρχουν έσοδα, μετέδωσε και το Γαλλικό πρακτορείο (AFP),  επαναλαμβάνοντας  τη δήλωση του Λεσουέρ  ότι «τα χρήματα επαρκούν μόνο για έναν μήνα».

ΑP Photo/Petros Giannakouris

Tα ξένα μέσα ενημέρωσης μιλούν για το Αττικό Πάρκο ως «ένα από τα καλύτερα του είδους του στην Ευρώπη, που από το 2000 φιλοξενεί σε 50 στρέμματα από ελέφαντες έως σκύλους των λειμώνων και ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση ζωολογικών κήπων και ενυδρείων, η οποία έχει περίπου 400 μέλη».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Associated Press,