Anadolu: Πρόσκληση Τσαβούσογλου προς Ελλάδα για συνάντηση εντός Ιανουαρίου

14:24 11/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρόσκληση στην Ελλάδα για διερευνητικές επαφές εντός του Ιανουαρίου απηύθυνε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu. Όπως δήλωσε ο Τούρκος αξιωματούχος η χώρα του καλεί σε διάλογο επί όλων των θεμάτων που συζητήθηκαν στους προηγούμενους 60 γύρους των διερευνητικών επαφών.

#BREAKING Turkish foreign minister invites Greece for exploratory talks

with 1st meeting in January

ANADOLU AGENCY (ENG) (@anadoluagency) January 11, 2021

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας προσπαθώντας να ασκήσει πιέσεις στην Ελλάδα να αποδεχτεί την πρόσκληση, συμπλήρωσε ότι «μας έλεγαν πως δεν μπορούν να ξεκινήσουν οι διερευνητικές όσο το Ορούτς Ρέις βρίσκεται στην περιοχή. Το πλοίο έφυγε απο εκεί και για περίπου 6 μήνες θα κάνει έρευνες σε άλλη περιοχή. Έτσι, η Ελλάδα δεν έχει καμία δικαιολογία. Είναι φανερό το τι θα συζητήσουμε στις διερευνητικές επαφές η ατζέντα είναι γνωστή».

Η Άγκυρα ελπίζει σε «καλές εξελίξεις» σχετικά με τις σχέσεις με την Ελλάδα, δήλωνε χθες το βράδυ ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ιμπραχίμ Καλίν σε τηλεοπτική συνέντευξη στο CNNTURK.

Ο προεδρικός σύμβουλος ωστόσο, ερμηνεύοντας για μία ακόμη φορά κατά το δοκούν το χρονοδιάγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία τον Μάρτιο θα αποφασίσει για το θέμα των κυρώσεων κατά της Άγκυρας, δήλωσε ότι το θέμα των κυρώσεων «είναι πια πίσω μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα