Aναδιάρθρωση δανείων- Λύσεις στα μέτρα των δανειοληπτών

11:31 23/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Για όλα τα νέα μέτρα του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε για τα δάνεια, τα κόκκινα δάνεια,τους πλειστηριασμούς και τις οι δυνατότητες ρύθμισης και αναδιάρθρωσης των δανείων ενημερώθηκαν χθες επαγγελματίες της Λάρισας που συμμετείχαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Εμπορικό Επιμελητήριο Λάρισας με ομιλητές τον οικονομικό διευθυντή Χρήστο Γαλλιάκη και την Αναστασία Δημούση, χρηματοοικονομικό σύμβουλο, της εταιρίας τραπεζικών διαμεσολαβητών

«V.P. Negotiations».

Όπως υποστήριξε ο κ. Γαλλιάκης, με τον αναθεωρημένο κώδικα δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδος ο οποίος τέθηκε σε ισχύ από 1ης Οκτωβρίου 2016, υπάρχουν εξαιρετικά προγράμματα, με τα οποία ο δανειολήπτης μπορεί να ρυθμίσει τα δάνεια του, με λύσεις «κομμένες και ραμμένες στα μέτρα του»
Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά πως «όποιος επιχειρηματίας έως 30-6-2010 δεν είχε καταγγελμένα δάνεια και σήμερα δεν έχει επίσχεση εργασίας από υπαλλήλους και μαζικές διαταγές πληρωμής από προμηθευτές, δεν κινδυνεύει από τις τράπεζες. Εφόσον μάλιστα μπορεί να αποδείξει έμπρακτα την πρόθεση του να ρυθμίσει την οφειλή, μπορεί να πετύχει λύση που να τον συμφέρει απόλυτα, προσαρμοσμένη σ’αυτά που μπορεί και πρέπει να πληρώσει και όχι σ’ αυτά που ζητάνε οι τράπεζες.
Ο κ. Γαλλιάκης κάλεσε τέλος τους επαγγελματίες να συσπειρωθούν γύρω από τα Επιμελητήρια προκειμένου να είναι ενημερωμένοι για τις λύσεις που υπάρχουν. Μάλιστα η Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων Ελλάδος αλλά και το Επιμελητήριο Λάρισας διαθέτουν συνεργάτες που μπορούν να παρέχουν δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα