Academy Trophy: Δύσκολο ξεκίνημα για τον Αλέξανδρο Παπαευθυμίου

21:34 18/6/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο Wackersdorf της Γερμανίας και την πίστα Pro Kart Raceland διεξάγεται ο πρώτος αγώνας του CIK FIA Academy Trophy. Την Ελλάδα εκπροσωπεί με τη συμμετοχή του ο Αλέξανδρος Παπαευθυμίου ο οποίος έχει την υποστήριξη της Οργανωτικής Επιτροπής Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος

(Ο.Μ.Α.Ε.), της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Λαμιέων, του Αθλητικού Σωματείου Α.Λ.Α.Λαμίας και πλήθους άλλων ιδιωτών. Ο νεαρός οδηγός βρέθηκε πριν λίγες μέρες στη συγκεκριμένη πίστα πραγματοποιώντας δοκιμές με τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούν όλοι οι οδηγοί στο πρωτάθλημα και επέστρεψε για το τετραήμερο του αγώνα. Οι ελεύθερες δοκιμές ξεκίνησαν την Πέμπτη 17 Ιουνίου με τους 48 τελικά οδηγούς του Academy Trophy να μπαίνουν στην πίστα για 3 σκέλη δοκιμών χωρισμένοι σε δύο group των 24 οδηγών ανά group. Ο Αλέξανδρος Παπαευθυμίου κινήθηκε σε παρόμοιους χρόνους στα δύο σκέλη που υπήρχε χρονομέτρηση (μετά το στρώσιμο των κινητήρων) κάνοντας τον 17ο και τον 22ο χρόνο. Την Παρασκευή 18 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν 3 ακόμα σκέλη ελεύθερων δοκιμών και τα χρονομετρημένα.

Ο Παπαευθυμίου βελτίωσε τις επιδόσεις του σε σχέση με την Πέμπτη «κατεβάζοντας» περίπου μισό δευτερόλεπτο αλλά οι αντίπαλοι του έδειξαν μεγαλύτερη βελτίωση. Στο 1ο σκέλος της Παρασκευής ο Έλληνας οδηγός ήταν 22ος, στο 2ος σκέλος 21ος και στο 3ο σκέλος 23ος. Ενώ συνήθως η διαφορά του από τον πρώτο του δικού του group ξεπερνούσε το 1 δευτερόλεπτο, στο 2ο σκέλος μείωσε τη διαφορά του στα 7,5 περίπου δέκατα, επιλέγοντας μάλλον να χρησιμοποιήσει το 2ο set των καινούριων ελαστικών του σε αυτό το σκέλος και όχι στο τελευταίο όπως κάνει η πλειοψηφία των οδηγών. Στα χρονομετρημένα κατέβασε λίγο ακόμα το χρόνο του αλλά όχι αρκετά ώστε να κάνει μια καλή επίδοση. Ήταν 23ος στο δικό του group και κατέκτησε συνολικά την 46η θέση ανάμεσα στους 48 συμμετέχοντες. Η επίδοση του αυτή θα τον δυσκολέψει στη συνέχεια, στην προσπάθεια πρόκρισης στον τελικό. Το Σάββατο, 19 Ιουνίου μετά το πρωινό warm up θα συμμετέχει σε δύο προκριματικά σκέλη στα οποία θα πρέπει να κερδίσει αρκετές θέσεις για να βελτιώσει τη συνολική του κατάταξη και να ελπίζει σε συμμετοχή στον τελικό.

Τα αποτελέσματα των χρονομετρημένων

Φωτογραφίες: Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας

sports.ert.gr.



Το άρθρο Academy Trophy: Δύσκολο ξεκίνημα για τον Αλέξανδρο Παπαευθυμίου εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα