ABBA: Η ιστορία του διάσημου γκρουπ ζωντανεύει σε μια έκθεση στο Λονδίνο

13:17 5/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια νέα έκθεση αφιερωμένη στη μουσική και τη ζωή των μελών του συγκροτήματος ABBA θα ανοίξει τις πύλες της στις 14 Δεκεμβρίου στο Southbank του Λονδίνου.

Μέσα από εννιά ειδικά διαμορφωμένους χώρους/δωμάτια, η έκθεση με τίτλο ABBA: Super Troupers παρουσιάζει για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, προσωπικά αντικείμενα, ιδιωτικά αρχεία,

κοστούμια, μουσικά όργανα και χειρόγραφους στίχους του συγκροτήματος.

Η φωνή του βρετανού τραγουδιστή των Pulp, Jarvis Cocker «ξεναγεί» τους επισκέπτες στις πιο σημαντικές στιγμές της ιστορίας των ΑΒΒΑ. Η σουίτα του ξενοδοχείου Brighton Grand, όπου έμεινε το σουηδικό γκρουπ κατά τη διάρκεια του θριάμβου του στην Γιουροβίζιον του 1974, το στούντιο ηχογράφησης Polar στη Στοκχόλμη καθώς και μια ντίσκο της δεκαετίας του 1970, αναβιώνουν στην έκθεση αυτή που βρίσκεται δίπλα στο Waterloo.

Περιγράφοντας την έκθεση, ο τραγουδιστής του γκρουπ Björn Ulvaeus δήλωσε: «Δεδομένου ότι τα τραγούδια μας γράφτηκαν τη δεκαετία του ’70 κι εξακολουθούν να ακούγονται μέχρι σήμερα, έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι η έκθεση στο Southbank Center τα τοποθετεί στο χρονικό πλαίσιο στο οποίο δημιουργήθηκαν».

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 29 Απρίλιου 2018.

ΠΗΓΗ:

NME.com

Keywords
Τυχαία Θέματα