4ο Μουσικό Φεστιβάλ Κιονίου Ιθάκης: «Slap Back in the Face»

17:47 2/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πιστοί στο πνεύμα του Πυθαγόρα και στην πεποίθηση ότι «η μουσική ξυπνά στην καρδιά τον πόθο των ωραίων πράξεων», για 4η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται εν χορδαίς και οργάνοις το Φεστιβάλ Κιονίου Ιθάκης «Slap Back in the Face», με απώτερο σκοπό η μουσική να αποτελέσει εκ νέου έναυσμα για συνάντηση, ψυχαγωγία και αισθητικές υπερβάσεις.

Σε νέο ανοιχτό χώρο, στο Δημοτικό parking του παραδοσιακού χωριού Κιονίου, θα φιλοξενηθεί στο πλαίσιο του γνώριμου πλέον διημέρου, ο συγκερασμός του διαχρονικού με το σύγχρονο.

Στις 8 Αυγούστου 2016, ο Βασίλης Λαγός και το Quinteto του αγκαλιάζουν την

εξεγερτική κι εκρηκτική ποίηση του Γιώργου Δάγλα και μας τη μεταφέρουν μέσα σε ένα ηχητικό όχημα – αμάλγαμα αυτοσχεδιασμού, jazz και πειραματισμού, πριν παραδώσει τη σκυτάλη στην δροσερή κι αρκούντως καλοκαιρινή προσωπική τραγουδοποιία της Kεφαλονίτισσας Εύας Λουκάτου, η οποία με τη συνεισφορά της Σωτηρίας Σουσάνη θα μας ταξιδέψει σε latin, μεσογειακά και tango μονοπάτια.

Το φινάλε της πρώτης μέρας θα οριστεί από την ιδιόρρυθμη μουσική αυθεντικότητα των Χειμερινών Κολυμβητών που, σε σχεδόν πλήρη απαρτία, θα μας χαρίσουν στην παρθενική τους εμφάνιση στην Ιθάκη μια μοναδική εμπειρία φημισμένου μουσικού αυθορμητισμού.

Στις 9 Αυγούστου 2016 τα ηνία αναλαμβάνει η garage punk με ψυχεδελικά χαρακτηριστικά μπάντα των The Mongrelletes, που πέρα από τις συνθέσεις πρωτοτυπεί και στη σύνθεση (4 gals, 1 guy), για να συνεχίσει το κοινωνικοπολιτικά φορτισμένο και ανατρεπτικό rock των αειθαλών, Magic De Spell, να αφυπνίζει συνειδήσεις και να κινητοποιεί. Το αφήλιο της έντασης θα συναντήσει ιδανικά η r’n’r έκφραση των The Last Drive που θα ξετυλίξουν το ακουστικό και ενορχηστρωτικά απογυμνωμένο δισκογραφικό τους κουκούλι, ως απόηχο ενός φεστιβάλ που ενστερνίζεται τόσο το εκκωφαντικό, όσο και το μειλίχιο.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το φεστιβάλ παρέχει δωρεάν είσοδο και ελεύθερη μετακίνηση των μουσικόφιλων από το Βαθύ στο χώρο διεξαγωγής του, παροχές που θα ήταν ανέφικτες αν δεν συμμετείχαν ενεργά ως συνδιοργανωτές ο Δήμος Ιθάκης, και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Σε αγαστή σύμπνοια με το Saristra Festival (5, 6 και 7 Αυγούστου 2016) της Κεφαλονιάς και τους συντελεστές του, επιτυγχάνεται μια συνεργατική μουσική-εικαστική πραγματικότητα που θέτει τα Ιόνια Νησιά στο επίκεντρο του καλοκαιρινού ενδιαφέροντος. Γιατί, αν μη τι άλλο, κι η μουσική ξυπνά από καρδιές που ποθούν ωραίες πράξεις και θρέφεται από τις τελευταίες…

Tόπος Διεξαγωγής: Κιόνι Ιθάκης (Δημοτικό πάρκινγκ) χωρητικότητας 500 και άνω ατόμων.

Ώρες Διεξαγωγής: 21:00-01:00

Επίσημη Ιστοσελίδα: www.kionimusicfestival.gr

Facebook: /? ref = bookmarks

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Θωμάς Βλησμάς

Τηλέφωνα: 6934165112, 210 2223881

e-mail: [email protected]

Διοργανωτική ομάδα: Γιώργος Καραντζής, Στέλιος Παρρής, Φραντσέσκα Σανταρόσσα, Χρυσοστόμη Παίζη, Αντώνης Λιβάνης, Δημοσθένης Μανιάς

Χορηγός Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Α.Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα