3o Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Αστέριος Καντώνιας»

15:13 22/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Σύνδεσμος Σαμαριναίων Λάρισας & Περιχώρων «Η Αγία Παρασκευή» δραστηριοποιήται στα πολιτιστικά δρώμενα της Λάρισας από το 1905. Μέσα από αυτή την πορεία του στο χρόνο, προσπάθησε και προσπαθεί να διασώσει και να αναδείξει τα ήθη και έθιμα της Σαμαρίνας, προάγοντας παράλληλα τον πολιτισμό στην πόλη της Λάρισας.

Αντιλαμβανόμενοι το σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελούν οι πολιτιστικοί σύλλογοι –ως θεμελιακά κύτταρα του ελληνικού οικοδομήματος- σχεδίασαν, οργανώσανε και υλοποιούν το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Τα έσοδα της εκδήλωσης

θα προσφερθούν για την ανακούφιση ευπαθών κοινωνικών ομάδων στην πόλης της Λάρισας. Ο Σύνδεσμος Σαμαριναίων αφιερώνει το Φεστιβάλ στη μνήμη του αείμνηστου προέδρου του συλλόγου Αστ. Καντώνια.

Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Αυγούστου στις 9 το βράδυ στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ. Στο Φεστιβάλ θα πάρουν μέρος, εκτός από τον Σύνδεσμο Σαμαριναίων Λάρισας & Περιχώρων «Η Αγία Παρασκευή» και οι εξής Σύλλογοι: FOLKLOR KURUMU Κωνσταντινούπολη, FOLKLORNI ANSAMBL ‘’ORO’’ Ντανιλοβγκραντ, Σύλλογος Σαρακατσαναίων Λάρισας – Αγιάς, Μ.Ε.Σ. Βερδικούσιας «ΟΜΟΝΟΙΑ», Ακαδημία Έρευνας Παραδοσιακών Χορών Ελασσόνας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μυστιωτών Καππαδοκίας « Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ» Μάνδρα Λάρισας.

Keywords
Τυχαία Θέματα