3 δήμαρχοι της Λάρισας στο ΥΠΑΑΤ για τους δασικούς χάρτες

13:03 14/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Λύση στα προβλήματα που προέκυψαν σε πολλούς δήμους από την ανάρτηση των δασικών χαρτών, φαίνεται πως προτείνεται και προκρίνεται στην Αθήνα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας ανέφερε ότι αυτή την ώρα μεταβαίνει στην Αθήνα μαζί με τους συναδέλφους του δημάρχους Τεμπών και Τυρνάβου κ.κ Κολλάτο και Σαρχώση για μια συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής

Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη, ο οποίος γνωρίζει το θέμα καλά καθώς διετέλεσε και αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ.Γκουντάρας, ο Γιάννης Τσιρώνης προτείνει για ορισμένες περιοχές που αποδεικνύεται εύκολα και έμπρακτα ότι δεν είναι δασικές αλλά στους χάρτες δεν έχουν ληφθεί υπόψη τα στοιχεία αυτά, να εξαιρεθούν προσωρινά από την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Να απεικονιστούν με μοβ χρώμα και να εκλείψουν οι πιεστικές ημερομηνίες (για αντιρρήσεις κλπ) «μέχρι τουλάχιστον να διορθωθούν από την Πολιτεία τα λάθη και οι παραλείψεις που έγιναν κατά την ανάρτηση των δασικών χαρτών και που θα ταλαιπωρήσουν χωρίς λόγο χιλιάδες νόμιμους ιδιοκτήτες» τόνισε ο κ.Γκουντάρας. Τέτοιες εκτάσεις μπορεί να είναι, για παράδειγμα, τα αγροτεμάχια που δηλώνονται στο ΟΣΔΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα