2ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού “compartments dance project”

11:34 3/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Από την Κυριακή 10 έως και την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, η Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ και η Τατιάνα Λύγαρη διοργανώνουν το 2ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού “compartments dance project”.

Χορογράφοι, χορευτές και χορευτικές ομάδες καλούνται να εμπνευστούν από τον χώρο του New Wagon της Αμαξοστοιχίας, την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα των 12 μικρών «διαμερισμάτων» (compartments) του και να παρουσιάσουν τις προσωπικές τους performances για μικρές ομάδες θεατών (σύντομης διάρκειας

10’-30’ λεπτών), ως συνέχεια του Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών, «Τα 12 Κουπέ», και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον σύγχρονο χορό.

Η ιδιαιτερότητα του σκηνικού χώρου των compartments προκαλεί τον αυτοπεριορισμό της κίνησης και οδηγεί στην υπέρβαση και τον επαναπροσδιορισμό της. Η διαύγεια, η εσωτερικότητα, η λιτότητα και η καθαρότητα του κινησιολογικού στοιχείου γεννιούνται ακούσια από τη μεγάλη εγγύτητα με τον θεατή-συνεπιβάτη και την οικειότητα της ιδιωτικής ατμόσφαιρας. Θέματα και έννοιες, όπως η φυγή, η αναχώρηση, η άφιξη, η διαδρομή, ο σταθμός, η αντάμωση, η αναψυχή, η μετανάστευση, ο αποχωρισμός και ό,τι μπορεί να περικλείει ένα «ταξίδι», κυριολεκτικά και μεταφορικά, αποτελούν πηγές έμπνευσης και βρίσκουν στον χώρο την ιδανική τους διάσταση.

Παράλληλα, χορευτικές performances φιλοξενούνται στον υπαίθριο χώρο της Αποβάθρας και του νέου Cargo- Wagon της Αμαξοστοιχίας.PERFORMANCES:

Καθημερινά, από Κυριακή 10 έως και Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, σε ένα κυλιόμενο πρόγραμμα από τις 19:30 με είσοδο ελεύθερη.

Απαραίτητη προϋπόθεση η προμήθεια δελτίων εισόδου. Έναρξη διανομής δελτίων εισόδου για τις performances τής κάθε ημέρας από 19:00. στο ταμείο της Αμαξοστοιχίας. Μέγιστος αριθμός δελτίων εισόδου 3 ανά άτομο/ανά ημέρα βάσει διαθεσιμότητας θέσεων.

info

Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

Σιδηροδρομικός & Προαστιακός Σταθμός Ρουφ, επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως

Πληρ.: 210 5298922 (κατά τις ημέρες και ώρες του Φεστιβάλ)

Είσοδος ελεύθερη

Keywords
Τυχαία Θέματα