25.000 έχουν απομακρυνθεί από το ανατολικό Χαλέπι

14:28 20/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Περίπου 25.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από το ανταρτοκρατούμενο ανατολικό Χαλέπι από την Πέμπτη, συμπεριλαμβανομένων 15.000 που απομακρύνθηκαν τη Δευτέρα, δήλωσε η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού.

«Χιλιάδες» άλλοι περιμένουν ακόμη να απομακρυνθούν από τον τομέα αυτόν της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Συρίας, σύμφωνα με την Ίνγκι Σέντκι, εκπρόσωπο της ΔΕΕΣ.

Η συριακή κυβέρνηση έδωσε άδεια στα Ηνωμένα Έθνη να στείλουν άλλα 20 μέλη του προσωπικού τους στο ανατολικό Χαλέπι,

όπου θα επιτηρήσουν τη συνεχιζόμενη απομάκρυνση χιλιάδων ανθρώπων, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

«Δεν έχουμε ανεξάρτητη πρόσβαση του ΟΗΕ στα λεωφορεία, έτσι δεν μπορούμε να εισέλθουμε και να προσεγγίσουμε τον κόσμο και οι ανησυχίες παραμένουν», πρόσθεσε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ.

Ομαλά εξελίσσεται σύμφωνα με την Τεχεράνη και η εκκένωση δύο σιϊτικών χωριών που πολιορκούνται από αντάρτες στη συριακή μεθόριο. Περίπου 750 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί μέχρι τώρα από τα χωριά Φούα και Κεφράγια, όπου ακόμη 20 λεωφορεία αναχώρησαν.

Από την Μόσχα, όπου πραγματοποιείται η τριμερής συνάντηση με θέμα το μέλλον της Συρίας, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ, εξέφρασε την ελπίδα ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία για εκεχειρία.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ
ΦΩΤΟ:SANA/Handout via REUTERS

Keywords
Τυχαία Θέματα