22 νεκροί και 59 τραυματίες από την βομβιστική επίθεση στο Manchester Arena (Video)

09:41 23/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Λίγες ώρες μετά την συγκλονιστική έκρηξη στο Manchester Arena που μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή 22 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 59, που παρακολούθησαν τη συναυλία της Ariana Grande, oι βρετανικές αστυνομικές αρχές ανακοινώνουν ότι θα υπάρχει αυξημένη παρουσία αστυνομικών, αλλά και στρατιωτών στους δρόμους του Μάντσεστερ.

Αξιωματικός της Αστυνομίας ανακοίνωσε ότι ο δράστης της επίθεσης είναι νεκρός και έδωσε τον μακάβριο απολογισμό

μέχρι στιγμής, διευκρινίζοντας ότι ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν παιδιά. Δεν έχουν γίνει συλλήψεις.επίσης το ΒΒC μετέδωσε ότι αποκλείστηκε και ο σταθμός των λεωφορείων Victoria καθώς εντοπίστηκε ύποπτο αντικείμενο.

Chief constable Ian Hopkins says police are calling for people to hand in any vision of the attack. MORE pic.twitter.com/7nkdcZgtbY

Sky News Australia (@SkyNewsAust) May 23, 2017


Μία μεγάλη περιοχή γύρω από το κεντρικό στάδιο του Μάντσεστερ έχει αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ο σταθμός τρένων Βικτόρια που βρίσκεται σε μικρή απόσταση, δεν θα λειτουργήσει σήμερα.

Phone footage captures the chaos inside Manchester Arena as 'bomb' explodes – video

— The Guardian (@guardian) May 23, 2017


Στις 09:00 το πρωί (ώρα Λονδίνου) συνεδριάζει η επιτροπή Ασφαλείας “Κόμπρα” υπό την πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι.

Η υπουργός των Εσωτερικών Άμπερ Ραντ που συμμετάσχει και στην συνεδρίαση της επιτροπής Ασφάλειας “Κόμπρα” χαρακτήρισε την αιματηρή έκρηξη στο κεντρικό στάδιο του Μάντσεστερ ως βαρβαρική επίθεση κατά των πιο αδύναμων στην κοινωνία μας- νέων ανθρώπων και μικρών παιδιών που πήγαν σε μία συναυλία.

Αργότερα σήμερα θα λάβω μέρος στην επιτροπή “Κόμπρα” υπό την προεδρία της πρωθυπουργού, προκειμένου να συγκεντρώσουμε περισσότερες πληροφορίες για την επίθεση αυτή, ενώ δεν μπορώ να πω περισσότερα τώρα.

Οι πολίτες πρέπει να μείνουν σε εγρήγορση και να είναι ψύχραιμοι. Εάν έχουν κάτι να αναφέρουν ν’ απευθυνθούν στην αστυνομία.

Τα πολιτικά κόμματα στην Βρετανία συμφώνησαν ν’ αναστείλουν την προεκλογική τους εκστρατεία μέχρι νεωτέρας, Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν γνωστοποίησε σε ανακοίνωσή του, ότι συνομίλησε με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι και συμφώνησαν για την αναστολή της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων τους, αναφορικά με τη διεξαγωγή των εκλογών της 8ης Ιουνίου.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, είχε νωρίτερα δηλώσει ότι η αιματηρή έκρηξη στο Μάντσεστερ, αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική επίθεση.

“Είμαι σοκαρισμένος από τα τραγικά γεγονότα στο Μάντσεστερ, χθες το βράδυ. Οι σκέψεις μου είναι με τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων και των τραυματιών,” δήλωσε ο Κόρμπιν.

Eyewitness accounts reveal horror of Manchester Arena explosion following Ariana Grande concert pic.twitter.com/UNIXtx4EYn

BBC Breaking News (@BBCBreaking) May 23, 2017

Η αστυνομία του Μάντσεστερ έδωσε στην δημοσιότητα ειδική τηλεφωνική γραμμή για τους συγγενείς και τους φίλους, όσων βρίσκονταν χθες το βράδυ στο στάδιο, όπου έγινε η αιματηρή έκρηξη.

Ο τηλεφωνικός αριθμός που δόθηκε στην δημοσιότητα είναι ο ακόλουθος: 0161 856 9400

Υπό πλήρη αστυνομικό έλεγχο έχει τεθεί νοσοκομείο του Μάντσεστερ ( Manchester Royal Ιnfirmary -MRI) στο οποίο έχουν μεταφερθεί μερικοί από τους τραυματίες της αιματηρής έκρηξης που έγινε στο στάδιο του Μάντσεστερ.

Το τμήμα επειγόντων περιστατικών του αναφερόμενου νοσοκομείου βρίσκεται υπό πλήρη αστυνομικό έλεγχο . Μέλη του προσωπικού περιγράφουν την κατάσταση εκεί ως “σκηνή εγκλήματος” σχολιάζοντας την αυξημένη αστυνομική παρουσία των ειδικών ιατροδικαστικών υπηρεσιών που συλλέγουν στοιχεία για την έκρηξη.

Οι αστυνομικοί εφαρμόζουν μέτρα ασφάλειας στις εισόδους του νοσοκομείου, ενώ έχουν τοποθετηθεί ειδικές πινακίδες έκτακτης ανάγκης που απαγορεύουν την είσοδο.

Τα πρώτα ασθενοφόρα άρχισαν να φτάνουν γύρω στα μεσάνυχτα τοπική ώρα, ενώ όλοι οι ασθενείς που δεν είχαν σχέση με την έκρηξη, είχαν απομακρυνθεί από τους ειδικούς χώρους υποδοχής του νοσοκομείου.

Στη διάρκεια της νύχτας συγγενείς των θυμάτων και των τραυματιών κατέφθαναν στο νοσοκομείο, προκειμένου να μάθουν για τους αγαπημένους τους, καθώς τους έψαχναν μόλις έγινε γνωστή η τραγική είδηση. Συγκλονισμένη δηλώνει μεσώ Twiτter και η Ariana Grande.

broken.
from the bottom of my heart, i am so so sorry. i don't have words.

— Ariana Grande (@ArianaGrande) May 23, 2017

Αστυνομικοί θα περιπολούν σε κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς, όπως επίσης και στα τρένα, ενώ η εφαρμογή των μέτρων επεκτείνεται και σε ολόκληρη την Βρετανία.

Παράλληλα, οι αστυνομικές αρχές έχουν ζητήσει από τους πολίτες να έχουν αυξημένη την προσοχή τους και να αναφέρουν οποιαδήποτε συμπεριφορά θα θεωρήσουν ύποπτη.

Terrifying video shows people running from Manchester Arena after an explosion at an Ariana Grande concert Monday. pic.twitter.com/RC7zx72e8I

Fox News (@FoxNews) May 23, 2017

Σχετική είδηση: Βρετανία: 19 νεκροί από έκρηξη έξω από το Manchester Arena (video)

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters,The Guardian

Keywords
Τυχαία Θέματα