2019 Open Finn European Championship

11:02 8/5/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Έναν από τους μεγαλύτερους ιστιοπλοϊκούς αγώνες της χρονιάς θα φιλοξενήσει η χώρα μας από τις 10 Μαΐου 2019 έως τις 18 Μαΐου 2019 στο «Athens International Sailing Center» που εδρεύει στη Ναυταθλητική Μαρίνα Καλλιθέας.

Πρόκειται για το Ανοικτό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας με σκάφη Finn, το οποίο ουσιαστικά είναι παγκόσμιο, δεδομένου ότι θα πάρουν μέρος οι κορυφαίοι ιστιοπλόοι του κόσμου. Το ενδιαφέρον είναι τεράστιο, διότι από αυτόν τον αγώνα θα προκύψουν

4 χώρες που θα πάρουν το εισιτήριο της πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020.

Οι συμμετοχές έχουν φτάσει τις 85 από 34 χώρες! Ανάμεσά τους βρίσκονται Ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές και πρωταθλητές Ευρώπης, αλλά και οι Έλληνες πρωταθλητές της Εθνικής Ομάδας Γιάννης Μιτάκης και Αντώνης Μανωλάκης , οι οποίοι είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν τη μία από τις τέσσερις θέσεις που οδηγούν στην Ιαπωνία.

Η τελετή έναρξης της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Μαΐου στις 8 το βράδυ παρουσία πολλών επισήμων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι ιστιοδρομίες θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 13 Μαΐου και ο αγώνας θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 18 του μήνα με την τελετή λήξης.

Για πρώτη φορά ένας τέτοιος αγώνας θα καλυφθεί ζωντανά και θα υπάρχει live streaming και live tracking.

Η Ελλάδα δίνει τεράστια σημασία στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Finn, διότι θα προβληθεί η χώρα μας και το «Διεθνές Κέντρο Ιστιοπλοΐας», η φήμη του οποίου έχει ήδη αρχίσει να εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο. Γι’ αυτό και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και Αντιπρόεδρος ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος. Όλα είναι έτοιμα για την φιλοξενία των ιστιοπλόων, αρκετοί από τους οποίους βρίσκονται εδώ και μέρες στο «Athens International Sailing Center» μαζί με τους προπονητές τους και τα υπόλοιπα μέλη των αποστολών τους. Πριν λίγες μέρες μάλιστα, έγινε αγώνας test event για το πρωτάθλημα με τη συμμετοχή 30 ιστιοπλόων από 19 χώρες.

Πληροφορίες: www.eio.gr , email:[email protected]

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα