20 νεκροί από τον βομβαρδισμό αυτοκινητοπομπής του ΟΗΕ κοντά στο Χαλέπι

15:49 20/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στους 20 ανεβάζει τους νεκρούς από τον βομβαρδισμό των 18 εκ των 31 φορτηγών που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια του ΟΗΕ, δυτικά του Χαλεπίου, η Διεθνής Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου.

Περίπου είκοσι άμαχοι και ένα μέλος του προσωπικού της Συριακής Ερυθράς Ημισελήνου σκοτώθηκαν, ενώ ξεφόρτωναν ζωτικής σημασίας ανθρωπιστική βοήθεια από τα φορτηγά. Ένα μεγάλο μέρος της βοήθειας καταστράφηκε, αναφέρει σε ανακοίνωσή της

η Διεθνής Ομοσπονδία και πρόσθεσε ότι επλήγη και η αποθήκη στην Όρουμ αλ-Κούμπρα.

Συντετριμμένος δήλωσε από τον θάνατο τόσων ανθρώπων περιλαμβανομένου του Διευθυντή του τοπικού παραρτήματός ,του Όμαρ Μπάρακατ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της συριακής Ερυθράς Ημισελήνου, Αμπντουλραχμάν Ατάρ.

Ήταν ένα στρατευμένο και θαρραλέο μέλος της οικογένειας του αφοσιωμένου προσωπικού μας και των εθελοντών, που εργαζόταν ακατάπαυστα προκειμένου να ελαφρύνει τα βάσανα του συριακού λαού. Είναι απολύτως απαράδεκτο το προσωπικό μας και οι εθελοντές να συνεχίζουν να πληρώνουν ένα υψηλό τίμημα λόγω της συνέχισης των μαχών, πρόσθεσε.

Από την πλευρά της η Συριακή Αραβική Ερυθρά Ημισέληνος (SARC) ανακοίνωσε ότι αναστέλλει όλες τις εργασίες της στην επαρχία του Χαλεπίου για τρεις ημέρες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίθεση στις αποθήκες της και σε μια αυτοκινητοπομπή του ΟΗΕ που μετέφερε βοήθεια.

Ως άμεσο μέτρο ασφαλείας, όλες οι αυτοκινητοπομπές στη Συρία έχουν ανασταλεί προς το παρόν εν αναμονή μιας νέας αποτίμησης της κατάστασης ασφαλείας , δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη ο εκπρόσωπος του Γραφείου συντονισμού ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ (Ocha), Γενς Λέρκε, ο οποίος ζήτησε επίσης να διεξαχθεί έρευνα για αυτή την αεροπορική επιδρομή.

αίθουσα σύνταξης με πληροφορίες AFP-Reuters -ΑΜΠΕ
Φωτογραφία αρχείου

Keywords
Τυχαία Θέματα