11η Πανελλήνια Συνάντηση Ανάπτυξης Κωπηλασίας στη Μυτιλήνη – Αποτελέσματα

13:49 2/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Απόλυτα ικανοποιημένος ο Ναυτικός Όμιλος Μυτιλήνης από την επιτυχή διοργάνωση την Παρασκευή και το Σάββατο στη Λέσβο της 11ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ανάπτυξης στην κωπηλασία που ανέλαβε από την ΕΚΟΦΙΝΣ (Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων). Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στην παραλία της Ευρειακής αντί στα Θέρμα λόγω των καιρικών συνθηκών, θέση που κρίθηκε ιδανική για αυτή την αθλητική συνάντηση.

Ο Ναυτικός Όμιλος Μυτιλήνης

και ο Ναυτικός Όμιλος Ηγουμενίτσας κατέκτησαν τα περισσότερα μετάλλια της διοργάνωσης αλλά ο ΝΟΜ ως ο οικοδεσπότης , παρέδωσε το κύπελλο στη φιλοξενούμενη ομάδα.

Ο πρόεδρος της ΕΚΟΦΙΝΣ παραδίδει το κύπελλο του πολυνίκη στους προέδρους των Ομίλων Μυτιλήνης και Ηγουμενίτσας

Στην 11η Πανελλήνια Συνάντηση Ανάπτυξης στην Κωπηλασία συμμετείχαν 20 όμιλοι, σχεδόν όλα τα ναυτικά σωματεία της Ελλάδας και αυτό γιατί Δήμος Λέσβου και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου χρηματοδότησαν τη μεταφορά και διαμονή των πληρωμάτων στη Λέσβο. Αυτό γίνεται για πρώτη φορά στις διοργανώσεις της ΕΚΟΦΙΝΣ και έχει μεγάλη σημασία για το νησί και τους αθλητές του καθώς από τη μία η Λέσβος είχε την ευκαιρία να φιλοξενήσει αυτή τη μεγάλη διοργάνωση στην οποία συμμετείχαν πάνω από 200 αθλητές μαζί με τους συνοδούς και τους προπονητές τους, ενώ όλοι οι αθλητές των δύο σωματείων του νησιού τόσο ο ΝΟΜ όσο και ο Αίολος έιχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν. Οι αθλητές μαζί με τους προπονητές τους από τα νησιά μας που συμμετέχουν σε ανάλογες διοργανώσεις σε άλλες περιοχές της χώρας, χρειάζεται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

«Είμαστε έτοιμοι να διοργανώσουμε και την επόμενη πανελλήνια συνάντηση αφού έχουμε τη δέσμευση του δήμου ότι θα συνδράμει και του χρόνου οικονομικά» ανέφερε ο πρόεδρος του ΝΟΜ Μαρίνος Ζαχαρίου . «Με απόλυτη επιτυχία η διοργάνωση που ανέλαβε η Μυτιλήνη. Θα εξεταστεί το αίτημα να αναλάβει εκ νέου, αν και υπάρχουν άλλες 5 περιοχές που τη διεκδικούν» τόνισε στην ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ ο Πρόεδρος της ΕΚΟΦΙΝΣ Γιάννης Καρρά.

Στη Μυτιλήνη βρέθηκε και ο πρωταθλητής της κωπηλασίας δύο φορές Ολυμπιονίκης το 2004 και το 2008 στο αγώνισμα του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών Βασίλης Πολύμερος ο οποίος βραβεύθηκε από τη Κωπηλατική Ομοσπονδία και τον ΝΟΜ για την προσφορά του στο άθλημα.

Παρόντες στην τελετή απονομής εκπρόσωποι της Περιφέρειας και του Δήμου, ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και ο στρατιωτικός διοικητής της 98ΑΔΤΕ.

Ο ΝΟΜ κατέκτησε 2 χρυσα και δύο ασημένια μετάλλια

Αναλυτικά ο πίνακας των μεταλλίων της διοργάνωσης έχει ως εξής:

1.ΔΝΟ Ηγουμενίτσας 2-2-0

-. ΝΟ Μυτιλήνης 2-2-0

3.ΝΟ Θεσσαλονίκης 2-1-1

-.ΝΟ Πόρου Τροιζ. 2-1-1

5.ΝΟ Καστοριάς 1-1-0

6.Ολυμπιακός 1-0-0

7.ΝΑΟΚαλαμαρίας 0-1-1

8.Ομιλος Ερετών. 0-1-0

-.ΝΟ Ιωαννίνων 0-1-0

10.ΝΟ Αργοστολίου 0-0-2

11.ΟΦΘ: 0-0-1

-.ΝΑΟ Κέρκυρας 0-0-1

-.ΝΟ Κατερίνης 0-0-1

-. ΚΟΕ 0-0-1

-. ΝΟ Σούδας 0-0-1

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα της συνάντηση

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα