Ζάιμπερτ: Αναίσθητοι και δειλοί όσοι επιτίθενται σε πρόσφυγες

19:25 22/2/2016 - Πηγή: Aixmi

Με ιδιαίτερα σκληρά λόγια εκφράστηκε η γερμανική κυβέρνηση εναντίον των διαδηλωτών που επιτέθηκαν σε λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν πρόσφυγες στη Σαξονία. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί προπύργιο του ισλαμοφοβικού κινήματος Pegida.

«Πρέπει να πω εκ μέρους της καγκελαρίας και όλης της κυβέρνησης ότι αυτό που σημειώθηκε στο Κλάουνιτς είναι ιδιαίτερα επονείδιστο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Στέφεν Ζάιμπερτ, εκπρόσωπος της καγκελαρίου Μέρκελ.

«Σε

ποιο σημείο πρέπει να είναι κανείς αναίσθητος και δειλός ώστε να μπαίνει μπροστά από ένα λεωφορείο που μεταφέρει πρόσφυγες και να διαμαρτύρεται, να ουρλιάζει για να φοβίσει τους ανθρώπους που κάθονται μέσα σε αυτό, ανάμεσα στους οποίους είναι γυναίκες και παιδιά», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Πέμπτης, πλήθος διαδηλωτών κατά των μεταναστών περικύκλωσε λεωφορείο που μετέφερε 20 αιτούντες άσυλο στη νέα τους εστία στο Κλάουνιτς και φώναζε εχθρικά συνθήματα όπως: «Nα πάτε στο σπίτι σας» και «έξω».

Keywords
Τυχαία Θέματα