Ζάεφ: Πιθανή λύση εντός 6μηνου για την ονομασία της πΓΔΜ

20:00 26/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Την αποφασιστικότητα και των δύο μερών (Ελλάδας και ΠΓΔΜ) για την επίλυση του θέματος της ονομασίας της πΓΔΜ διαπίστωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ κατά τις συναντήσεις και επαφές με τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, το πρώτο εξάμηνο του 2018 αποτελεί μία πολύ καλή ευκαιρία για την

επίλυση του θέματος του ονόματος καθώς όπως είπε απαν΄τωντας σε δημοσιογράφους: «Το πρώτο εξάμηνο του 2018 είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για να βρεθεί επιτέλους μια λύση σε αυτό το πρόβλημα και η «Μακεδονία» να προχωρήσει μπροστά: να λάβει ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ και να ενεργοποιηθεί αυτόματα η πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ».

Από την μεριά του, ο Πρόεδρος της χώρα Γκιόργκι Ιβάνοφ, στην ετήσια ομιλία του σήμερα στην Βουλή της χώρας και αναφερόμενος στο ζήτημα της ονομασίας σημείωσε ότι «μία αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα του ονόματος πρέπει να σέβεται την εθνική μας ταυτότητα. Δεν είναι δυνατό να εισέλθουμε σε μία διαδικασία δημοπράτησης σχετικά με την ταυτότητα των πολιτών μας και το συνταγματικό όνομα της χώρας μας».

Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ ανέφερε ακόμη ότι είναι απαραίτητο να τηρηθεί αυστηρά το πλαίσιο στο οποίο διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, εντός του ΟΗΕ.

The post Ζάεφ: Πιθανή λύση εντός 6μηνου για την ονομασία της πΓΔΜ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα