Ζάεφ: Κανείς δεν μπορεί να μας αρνηθεί το δικαίωμα να είμαστε «Μακεδόνες»

11:44 31/1/2019 - Πηγή: Aixmi

Για άλλη μια φορά προκαλεί ο Ζόραν Ζάεφ που αποκαλεί και πάλι τη χώρα του Μακεδονία και κάνει λόγο για μακεδονική γλώσσα. Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό «Η1» της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, επανέλαβε πως η Ελλάδα με τη Συμφωνία των Πρεσπών αποδέχτηκε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού και πως «κανείς δεν μπορεί πλέον να μας αρνηθεί το δικαίωμά να είμαστε «Μακεδόνες» που μιλούν τη «μακεδονική» γλώσσα σ’ αυτό το έδαφος».

Όπως διευκρίνισε κατά τη διαπράγμάτευση με την Ελλάδα

δεν τέθηκε υπό αμφισβήτηση η εθνική ταυτότητα των «Μακεδόνων» ως «Μακεδόνες» που μιλούν «μακεδονική» γλώσσα, με τη δική τους παράδοση και ιστορία.

Δήλωσε περήφανος πως έχει «μία χώρα, για την οποία οι πρόγονοί μας πολέμησαν, και κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό», και επεσήμανε πως το μόνο εκκρεμές πρόβλημα είναι αυτό της σχισματικής εκκλησίας

Χθες, βρέθηκε στη Βιέννη μαζί με την αντιπροσωπεία του όπου συναντήθηκε με τον Καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς. Αφού συμφώνησαν σε σύσφιγξη διμερών σχέσεων, ο Σεμπάστιαν Κουρτς υπογράμμισε τη σημασία της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών για τις δύο χώρες αλλά και για την Ευρώπη, ενώ σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο Ζόραν Ζάεφ υπογράμμισε ότι τώρα η χώρα του περιμένει επίσημη πρόσκληση για να αρχίσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.

«Τον Ιούνιο, ελπίζουμε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα έχει λάβει εκ μέρους μας ισχυρά επιχειρήματα που να δικαιολογούν να προταθεί στη Δημοκρατία της Μακεδονίας, σύντομα Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, μια ημερομηνία για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων», είπε χαρακτηριστικά.

The post Ζάεφ: Κανείς δεν μπορεί να μας αρνηθεί το δικαίωμα να είμαστε «Μακεδόνες» appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα