Ζάεφ: Έτοιμος να προχωρήσω με τη «Μακεδονία του Ίλιντεν»

10:44 20/5/2018 - Πηγή: Aixmi

Έτοιμος να προχωρήσει στη διαπραγμάτευση είναι ο Ζόραν Ζάεφ με το όνομα “Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν” για όλες τις χρήσεις, δηλαδή erga omnes, σύμφωνα με τη δημόσια τοποθέτησή του μεσω ανάρτησης στο Twitter.

Република Илинденска #Македонија е име со кое го зајакнуваме темелот на нашата Република, a Илинден значи историски континуитет на нашите стремежи, нашата државност и нашата гордост. Илинден е нашето славно минато, Илинден е и нашата светла иднина. https://t.co/5hOkDCFMoh

Зоран Заев (@Zoran_Zaev) May 19, 2018

«Η «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν» είναι μια λύση, για την οποία είμαι έτοιμος να προχωρήσω» γράφει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, ο οποίος νωρίτερα είχε ενημερώσει τον πρόεδρο της χώρας του Γκιόργκι Ιβάνοφ και τους πολιτικούς αρχηγούς.

Република Илинденска Македонија е решение за кое сум подготвен да водам напред, приклучете се!

— Зоран Заев (@Zoran_Zaev) May 19, 2018

Το Μέγαρο Μαξίμου με ανακοίνωσή του χαιρετίζει την απόφαση για ονομασία erga omnes αλλά τηρεί παράλληλα τις αποστάσεις του από το προτεινόμενο όνομα της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας του Ίλιντεν».

Όπως αναφέρεται αναλυτικά στην ανακοίνωση: «Καλωσορίζουμε την αποδοχή από πλευράς ΠΓΔΜ ότι λύση στο ονοματολογικό δε μπορεί να υπάρξει χωρίς την υιοθέτηση ονομασίας erga omnes, δηλαδή για όλες τις χρήσεις έναντι όλων. Ωστόσο, ενθαρρύνουμε τους γείτονές μας να συνεχίσουμε από κοινού να εργαζόμαστε για εξεύρεση κοινά αποδεκτής ονομασίας με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό, όπως ακριβώς προβλέπει και η δέσμη προτάσεων που έχει κατατεθεί από τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ, κ. Μάθιου Νίμιτς.

Τέλος επισημαίνουμε ξανά ότι η λύση αυτή καθώς και οι προβλέψεις κατά του αλυτρωτισμού πρέπει να κατοχυρωθούν με Συνταγματική Αναθεώρηση».

The post Ζάεφ: Έτοιμος να προχωρήσω με τη «Μακεδονία του Ίλιντεν» appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα