Ζαχαριάδης: Μίλησα μεταφορικά – Ήταν λεκτική υπερβολή

10:20 28/5/2017 - Πηγή: Aixmi

Σε λεκτική υπερβολή για να περιγράψει τις συνθήκες απέδωσε τις χθεσινές δηλώσεις του ότι «η τρόικα μας γράφει τα νομοσχέδια» ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εμείς το ομολογούμε. Λέμε ότι η χώρα βρίσκεται σε κηδεμονία, επιτροπεία. Ουσιαστικά στα δημοσιονομικά συγκυβερνάμε με τους θεσμούς, με την τρόικα. Πολλές φορές μας πιάνουν το χέρι και μας γράφουν

το νομοσχέδιο» είπε, σε συνέντευξη στον «ΒΗΜΑ FM» χθες.

Μιλώντας ωστόσο το πρωί στον ΣΚΑΪ έκανε λόγο για… μεταφορικό λόγο. «Ο λόγος μου ήταν μεταφορικός, λεκτική υπερβολή για να περιγράψω τις συνθήκες». Ωστόσο παραδέχθηκε ότι δεν του «ξέφυγε» η έκφραση: «Δεν μου ξέφυγε, μίλησα μεταφορικά. Αν έγραφα κείμενο θα το έγραφα εντός εισαγωγικών»!

Οι διαπραγματεύσεις επί ΣΥΡΙΖΑ εμπεριέχουν και το στοιχείο της σύγκρουσης και του συμβιβασμού, τόνισε και επέμεινε λέγοντας πως «η κυριολεκτική απεικόνιση αυτού που είπα είναι αναντίστοιχη της πραγματικότητας».

Είναι σαφές ότι η κατάσταση στην οικονομία είναι δύσκολη, «μας έχουν βάλει τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι, αλλά η κυβέρνηση προχωράει και με συγκρούσεις και με συμβιβασμούς».

Keywords
Τυχαία Θέματα