Υπουργείο Παιδείας: Με αδιάβλητο και υποδειγματικό τρόπο οι Πανελλαδικές

13:09 5/5/2016 - Πηγή: Aixmi

Τη διαβεβαίωση ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, για να διεξαχθούν οι φετινές πανελλαδικές εξετάσεις με αδιάβλητο και υποδειγματικό τρόπο, εξέφρασε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», σύμφωνα με το οποίο, τίθεται σε κίνδυνο η ομαλή διεξαγωγή

των εξετάσεων με την αλλαγή της πλειονότητας των μελών της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων (ΚΕΕ).

Από πλευράς του υπουργείου, χαρακτηρίζεται «ψευδές» το δημοσίευμα και απευθύνεται έκκληση να μην παίζονται παιχνίδια με την αγωνία των παιδιών και των γονιών τους, αφήνοντας τις Πανελλαδικές «έξω από τα παιχνίδια του κιτρινισμού και της φτηνής αντιπολίτευσης».

Επιπλέον, το υπουργείο επιμένει στη λειτουργία του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Σχολείου, το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Επαναλαμβάνει ότι πρόκειται για «συνταγματική επιταγή που γίνεται πράξη» το να εξισωθούν σε έναν τύπο τα δημοτικά σχολεία της χώρας.

Χαρακτηριστικά, στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο αναφέρει ξανά: «Με το ισχύον καθεστώς πολυτυπίας των σχολείων στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση προκύπτει ένα άδικο, ανορθολογικό και αντιπαιδαγωγικό δεδομένο: να προσφέρονται γνωστικά αντικείμενα (Πληροφορική, Θεατρική Αγωγή) καθώς και αυξημένες ώρες σε άλλα μαθήματα (Αγγλικά, Φυσική Αγωγή, Εικαστικά) μόνο σε έναν τύπο σχολείου, αυτόν του ΕΑΕΠ (Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα), ενώ σε μη ενταγμένα στο ΕΑΕΠ δημοτικά σχολεία δεν προσφέρονται αντίστοιχες ευκαιρίες. Ταυτόχρονα, στα μη ΕΑΕΠ δημοτικά σχολεία, οι μαθητές των πρώτων δύο τάξεων ολοκληρώνουν τα μαθήματα δύο διδακτικές ώρες νωρίτερα (στις 12:25) από τους μαθητές των ΕΑΕΠ. Το ίδιο συμβαίνει και με τους μαθητές Γ΄ και Δ΄ τάξης οι οποίοι ολοκληρώνουν τα μαθήματα τους μία ώρα νωρίτερα (στις 13:15). Με τον τρόπο αυτό διαμορφώνεται ένα καθεστώς έντονων διακρίσεων μεταξύ των μαθητών του δημοτικού σχολείου, που δεν είναι πλέον αποδεκτές».

Keywords
Τυχαία Θέματα