Υπόθεση Γιακουμάκη: Σε δίκη Μαρκογιαννάκης και υπεύθυνοι της Σχολής

16:24 6/3/2016 - Πηγή: Aixmi

Σε δίκη παραπέμπονται με τις κατηγορίες παράβασης καθήκοντος οι τότε υπεύθυνοι της Γαλακτοκομικής Σχολής και της εστίας, αλλά και ο πρώην βουλευτής και υπουργός επί ΝΔ, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους, πριν από λίγες μέρες εκδόθηκε βούλευμα από το Συμβούλιο Εφετών Ιωαννίνων.

Οι δύο υπεύθυνοι της Σχολής φέρεται να έριξαν στα «μαλακά» έναν από τους φοιτητές, κατόπιν τηλεφωνήματος του κ. Μαρκογιαννάκη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο πρώην βουλευτής φέρεται να αντιμετωπίζεται σαν ηθικός αυτουργός της συγκεκριμένης

παράβασης καθήκοντος, αλλά και μίας ακόμα.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι με παρέμβαση του κυρίου Μαρκογιαννάκη δόθηκε η δυνατότητα να μείνουν άλλοι δύο φοιτητές πέραν του φοιτητή για τον οποίο έκανε το τηλεφώνημα, για δύο σχολικές χρονιές -δωρεάν στην εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής ως οικότροφοι, παρά το γεγονός ότι δεν είχαν τέτοιο δικαίωμα.

Σύμφωνα με μαρτυρικές καταθέσεις και στοιχεία που βρίσκονται στον φάκελο για την υπόθεση του Βαγγέλη,προκύπτει πως και οι τρεις αυτοί σπουδαστές ανήκαν στην παρέα των σκληρών Κρητικών που τον βασάνιζαν.

Ο πρώην βουλευτής έχει παραδεχθεί το τηλεφώνημά του στον τότε διευθυντή της Σχολής, το οποίο είχε γίνει τουλάχιστον 8 μήνες πριν από την εξαφάνιση του Βαγγέλη, χαρακτηρίζοντάς το ως ανθρώπινη ενέργεια σε ανύποπτο χρόνο, που δεν έχει καμία σχέση με το bullying.

Παρ’ όλ’ αυτά – σύμφωνα πάντα με το Έθνος – το Συμβούλιο Εφετών Ιωαννίνων παραπέμπει τον κύριο Μαρκογιαννάκη σε δίκη, θεωρώντας τον ηθικό αυτουργό για την παραμονή των τριών σπουδαστών στην Εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής, ενώ κανονικά θα έπρεπε να είχαν αποβληθεί από το ξεκίνημα της φοίτησής τους γιατί δεν κάλυπταν τις προϋποθέσεις για να μείνουν εκεί.

Στο βούλευμα αναφέρεται ότι ο πρώην βουλευτής, θέλοντας να προσπορίσει παράνομο όφελος στους τρεις σπουδαστές που κατάγονταν από την Κρήτη, όπου ο ίδιος εκλεγόταν βουλευτής από το 1989, εξασφάλισε την παραμονή τους στην Eστία, ενώ δεν δικαιούνταν να είναι οικότροφοι, με ζημιά του Δημοσίου, αφού επιβαρύνθηκε με τη στέγαση, διατροφή και εκπαίδευσή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα