Υποψήφιος για την προεδρία ο Μοντεμπουρ μετά τα «χαμένα χρόνια» με τον Ολάντ

20:38 21/8/2016 - Πηγή: Aixmi

Καλώντας τον Φρανσουά Ολάντ να μην θέσει ξανά υποψηφιότητα, ο πρώην υπουργός Βιομηχανίας Αρνό Μοντεμπούρ ανακοίνωσε πως θα διεκδικήσει τον προεδρικό θώκο τις εκλογές του Μαΐου 017.

Ο Μοντεμπούρ απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση Ολάντ πριν από δύο χρόνια αφού εξέφραζε ολοένα και πιο έντονα τις αντιρρήσεις του στη «φιλελεύθερη» πολιτική του Γάλλου προέδρου.

«Δεν θα έπρεπε να είμαι εδώ και να σας προτείνω

μια εναλλακτική επειδή αυτό υποσχεθήκαμε πριν από τέσσερα χρόνια» είπε μιλώντας σε μια συγκέντρωση υποστηρικτών του στο Φρανζί-ον-Μπρες. «Όμως τέσσερα χρόνια μετά, έχουμε μείνει με την αίσθηση ότι σπαταλήσαμε τον χρόνο μας. Όπως η πλειοψηφία των Γάλλων, είναι αδύνατον να στηρίξω τον νυν πρόεδρο. Θα είμαι υποψήφιος για την προεδρία», υπογράμμισε.

Σε αντίθεση με άλλους υποψηφίους του Σοσιαλιστικού κόμματος, ο Μοντεμπούρ δεν διευκρίνισε αν θα κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος ή αν θα διεκδικήσει το χρίσμα του κόμματος. Στις προκριματικές του 2012 είχε έρθει τρίτος, με ποσοστό περίπου 17%.

Ο πρώην υπουργός είπε ότι το πρόγραμμά του θα περιλαμβάνει μέτρα για να μπει ένα τέλος στη λιτότητα ενώ θα αυξήσει τις δαπάνες, θα αντιστρέψει τις αυξήσεις φόρων της τελευταίας πενταετίας, θα αγωνιστεί κατά της παγκοσμιοποίησης και υπέρ της αναδόμησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία «πρακτικά έχει γίνει μια αποτυχημένη εταιρεία».

Keywords
Τυχαία Θέματα