Υπό παραίτηση ο Μαρινάκης από την προεδρία του Ολυμπιακού

17:45 30/4/2015 - Πηγή: Aixmi

Το “φεύγει” ο Μαρινάκης είναι όπως καταλαβαίνεται υπερβολικό. Για την ακρίβεια πρόκειται για νομικό τέχνασμα της υπερασπιστικής γραμμής που θα ακολουθήσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης και οι δικηγόροι του στην υπόθεση “εγκληματική οργάνωση” για την οποία κατηγορείται. Οι νομικοί του προέδρου της ΠΑΕ τον συμβούλεψαν ότι αυτή είναι η καλύτερη κίνηση από πλευράς του αυτή τη στιγμή

προκειμένου να δείξει και στον ανακριτή και στην κοινή γνώμη ότι δεν ενδιαφέρεται για την καρέκλα του προέδρου είτε της ΠΑΕ Ολυμπιακός, είτε για οποιαδήποτε καρέκλα σε οποιονδήποτε ποδοσφαιρικό θεσμό (ΕΠΟ ή Σούπερ Λίγκα).

Αλλωστε ακόμη και αν τον δεν το αποφάσιζε μόνος του θα του το επέβαλε ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς Γιώργος Ανδρεάδης αμέσως μετά την απολογία του Μαρινάκη στις αρχές Ιουνίου. Ως εκ τούτου οι νομικοί σύμβουλοι του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός πρότειναν στον πελάτη τους να παραιτηθεί από μόνος του πριν καν έρθει η ημέρα της απολογίας του για να προλάβει τις εξελίξεις.

Σύμφωνα με το νόμο ο Μαρινάκης δεν έχει πρόβλημα να παραμείνει βασικός μέτοχος της ΠΑΕ και άρα δεν χρειάζεται να προβεί και σε μεταβίβαση των μετοχών του. Ασφαλώς λοιπόν, όχι μόνο ουσιαστικά, αλλά και τυπικά, θα παραμείνει μεγαλομέτοχος και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός και προφανώς αφεντικό της και άνθρωπος που θα αποφασίζει για όλα. Απλώς δεν θα φαίνεται, δεν θα πηγαίνει στις συνεδριάσεις της Σούπερ Λίγκας ή της ΕΠΟ. Για όλα όμως τα θέματα που αφορούν τον Ολυμπιακό, από τα αγωνιστικά (προπονητή, μεταγραφές) μέχρι τα ζητήματα γραμμής, αυτός είναι που θα αποφασίζει.

Ο διάδοχός του στον προεδρικό θώκο είναι περισσότερο ζήτημα σημειολογικής σημασίας και όχι ουσίας αφού όποιος κι΄ αν είναι δεν θα είναι αυτός που θα αποφασίζει για τις τύχες του Ολυμπιακού. Οι ιδέες που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι διάφορες αλλά όλες έχουν μόνο σημειολογική σημασία. Ο Σωκράτης ή ο Πέτρος Κόκκαλης για να περάσει στον κόσμο του Ολυμπιακού το μήνυμα ότι η ομάδα είναι ενωμένη. Ο Βρέντζος για να δείξει ο Μαρινάκης ότι το υπάρχον μοντέλο το θεωρεί επιτυχημένο, δεν αλλάζει κάτι και στηρίζει τους συνεργάτες του. Ακόμη και το όνομα του Κριστιάν Καρεμπέ έχει πέσει στο τραπέζι προκειμένου ο Ολυμπιακός να στείλει το μήνυμα και στην Ευρώπη, της ισχυρής και καθαρής ποδοσφαιρικής προσωπικότητας.

Οποια κι” αν είναι εν τέλει η επιλογή ο Μαρινάκης θα εξακολουθήσει να αποφασίζει για όλα τα σοβαρά θέματα και άρα δεν πρόκειται για μία ουσιαστική αλλαγή, αλλά για μία αλλαγή νομικής φύσεως, για ένα νομικό τέχνασμα και τίποτα περισσότερο…

Διάβασε περισσότερα στο:

Keywords
Τυχαία Θέματα