Υπάρχει διαφάνεια στα στοιχεία του ΕΟΔΥ;

12:52 2/12/2020 - Πηγή: Aixmi

Οι αποκαλύψεις για δύο συστήματα καταγραφής των δειγμάτων Covid προκαλούν τρικυμία στο Μαξίμου που επιμένει σε κάθε τόνο πως υπάρχει «ένα και μόνο». Στο μεταξύ, στο φως της δημοσιότητας ήρθαν και νέα ντοκουμέντα που προκαλούν νέα ερωτήματα ενώ ενισχύονται οι φωνές για αδιαφάνεια στα δεδομένα.
Οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις για διπλό σύστημα καταγραφής από τον ΕΟΔΥ

και ανακρίβειες στα στοιχεία που δημοσιεύονται συνεχίζουν να απασχολούν την επικαιρότητα. Η εφημερίδα «Δημοκρατία» επανήλθε στο σημερινό φύλλο της με νέα στοιχεία παρουσιάζοντας ντοκουμέντα για το πώς προέκυψε η διπλή καταγραφή.

Η ημερήσια εφημερίδα παρουσιάζει την «παράλληλη» συμφωνία που υπέγραψε ο ΕΟΔΥ με ιδιώτη για την καταγραφή των κρουσμάτων που ήδη γινόταν από άλλη κρατική υπηρεσία την ίδια ώρα που μεγαλώνει ο κατάλογος με τους επιστήμονες που παραδέχονται πως υπάρχει πρόβλημα χαρακτηρίζοντας «φτωχά» τα στοιχεία που λαμβάνουν.

«Δεν δίνονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες»
Σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει για τις καταγραφές των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ και κατά πόσον αυτές αποδίδουν την πραγματικότητα, τοποθετήθηκε (OPEN) η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Αθηνά Λινού.

Aρχικά τόνισε πως δεν πιστεύει ότι αλλοιώθηκαν τα στοιχεία, ωστόσο ανέφερε πως «δεν υπάρχει διαφάνεια στα δεδομένα», εξηγώντας πως δεν δίνονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, όπως «μια περιγραφή των τεστ ανά περιοχή, ανά ηλικία κλπ.» ώστε να γνωρίζουν οι επιστήμονες πού υπάρχει συρροή. «Σε άλλες χώρες αυτό γίνεται κι αναλόγως ανοίγουν και κλείνουν περιοχές», πρόσθεσε ενώ επίκρινε τα λίγα τεστ που γίνονται και το γεγονός πως δεν συνταγογραφούνται.

Πηγή: ΕΦΣΥΝ

The post Υπάρχει διαφάνεια στα στοιχεία του ΕΟΔΥ; appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα