Ξέσπασε πόλεμος Παπανδρέου – Λοβέρδου

10:50 20/1/2013 - Πηγή: Aixmi

Ο Ανδρέας Λοβέρδος αποφάσισε να προχωρήσει σε ρήξη με τον Γιώργο Παπανδρέου, δημοσιοποιώντας τη διαφωνία του για την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ τον Μάιο του 2010, γεγονός που προκάλεσε τη σφοδρότατη αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος τον κατηγόρησε για υποκρισία.

«Για λίγη δημοσιότητα παραποιεί βάναυσα την αλήθεια, όλοι οι υπουργοί

είχαν στηρίξει την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης για να αποφευχθεί η χρεοκοπία της χώρας», σημειώνει ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Η ανακοίνωσή του είναι κατάπτυστη, είχα διαφωνήσει με την επιλογή του ΔΝΤ, και μαζί μου ο Βενιζέλος και ο Παπουτσής», απαντά ο πρώην υπουργός, ο οποίος έχει εξαγγείλει τη δημιουργία νέου κόμματος με νέους ανθρώπους και λογικό είναι, στη στρατηγική του αυτή, να ξεκινά τραβώντας διαχωριστική γραμμή με τη μείζονα επιλογή του Μνημονίου.

«Είχα καταγράψει τη διαφωνία μου στα άτυπα υπουργικά συμβούλια, στα οποία τηρούντο πρακτικά, μετά από πρόταση του Γιάννη Ραγκούση», δήλωσε με νόημα στο Μega Σαββατοκύριακο (στον Μανόλη Αναγνωστάκη και τον Ιορδάνη Χασαπόλουλο), προκαλώντας ουσιαστικά τον Γιώργο Παπανδρέου να τα δώσει στη δημοσιότητα.

«Θα περιμέναμε περισσότερη γενναιότητα και λιγότερη υποκρισία από τον Λοβέρδο, που είχε στηρίξει ως υπουργός με όλες του τις δυνάμεις την πολιτκή, την οποία σήμερα αποδέχονται ακόμη και εκείνοι που την είχαν πολεμήσει λυσσαλέα στο παρελθόν», τον καρφώνει ο πρώην πρωθυπουργός.

Δε διστάζει δε να προχωρήσει και σε ιδιαίτερα αρνητική πρόβλεψη για το μέλλον της πολιτικής του κίνησης.

«Υποτίθεται ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος ηγείται «κίνησης». Φαίνεται ότι για λίγη δημοσιότητα θέλει να την οικοδομήσει πάνω στις σαθρές βάσεις που διαμορφώνει η παραποίηση της αλήθειας. Είναι σίγουρο ότι δύσκολα θα ορθοποδήσει -όπως και όλες εκείνες που στηρίζονται στην παραποίηση των αληθινών γεγονότων εκείνης της εποχής».

Keywords
Τυχαία Θέματα