Ξένιος Ζεύς

01:01 26/9/2012 - Πηγή: Aixmi

Το κέντρο αλλάζει ή μάλλον έτσι νομίζου(νε)με. Λόγος γίνεται για την πολύκροτη επιχείρηση της ελληνικής αστυνομίας Ξένιος Ζευς. Το κέντρο όντως έχει αλλάξει, βλέπεις ανά δέκα μέτρα αστυνομικό. Δύσμοιροι αλλοεθνείς τρέχουν μπας και ξεφύγουν και, επιτέλους, το σκέφτεσαι να περπατήσεις έως την Ομόνοια. Δεν θα αναλωθούμε στην επιτυχία ή την αποτυχία της επιχείρησης, είναι μια άλλη φορτισμένη συζήτηση.

Ισχύει όμως , το έχω δει με τα μάτια μου… Συνεχείς έλεγχοι, ασταμάτητες προσαγωγές.

Απλά μου γεννιέται μια απορία. Γιατί τόση κοροϊδία; Αρκεί να αναφέρουμε ότι ουδεμία επιχείρηση έλαβε

χώρα στο κέντρο της Αθήνας. Απλά οι αρχές ακολουθούν, επιτέλους, το γράμμα του νόμου.

Και πριν πέντε χρόνια υπήρχε νόμος για τους παράνομους μετανάστες. Και πριν πέντε χρόνια ο αστυνομικός είχε το δικαίωμα να ελέγξει αν  κάποιος είναι παράνομος μετανάστης και, στη συνέχεια, να ακολουθηθεί η διαδικασία που ακολουθείται σήμερα. Η Πολιτεία, όμως, αδιαφορούσε. Και όταν τα πράγματα έφτασαν στο απροχώρητο και το κέντρο έγινε απροσπέλαστο, η δυσκίνητη κρατική μηχανή πήρε μπρος.

Και αντί να ακούσουμε μια συγνώμη από την πολιτική ηγεσία, γιατί τόσα χρόνια εθελοτυφλούσε, τώρα ζητάει και εύσημα διότι ξεκίνησαν να κάνουν ό,τι λέει  ο νόμος. Αν μη τι άλλο αυτό φτάνει στα όρια της παράνοιας.

Υ.Γ.: Δεν γίνεται καμία προσπάθεια υπεράσπισης της «επιχείρησης» Ξένιος Ζεύς. Υπάρχει «δημοσιότητα» (κατά τον Κάντ) και ο καθένας μπορεί να υπερασπιστεί την άποψη του. Απλά, η κοροϊδία συνεχίζεται όσο την υπομένουμε…

Keywords
Τυχαία Θέματα