Ξεκίνησε τις εργασίες της η Σύνοδος Κορυφής των G20

11:50 4/9/2016 - Πηγή: Aixmi

Με στόχο να οδηγήσει την παγκόσμια οικονομία σε μια υγιή αναπτυξιακή πορεία, ξεκίνησε σήμερα η Σύνοδος Κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) υπό την προεδρία της Κίνας.

Η Σύνοδος Κορυφής θα επικεντρώσει σε ένα φάσμα θεμάτων ουσιαστικής σημασίας για την παγκόσμια οικονομία, στα οποία περιλαμβάνονται ο συντονισμός της μακροοικονομικής πολιτικής, η βασισμένη στην καινοτομία ανάπτυξη, η αποτελεσματικότερη παγκόσμια οικονομική και χρηματοπιστωτική διακυβέρνηση, το εμπόριο και οι επενδύσεις, καθώς και η ανάπτυξη για όλους χωρίς αποκλεισμούς, δήλωσε ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ μιλώντας κατά την τελετή έναρξης της συνόδου της G20.

Πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ συζήτησε τις διμερείς σχέσεις με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την πρώτη συνάντησή τους μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, δήλωσε Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η συζήτηση ήταν εποικοδομητική», πρόσθεσε. Ο εκπρόσωπος δεν είπε αν οι δύο ηγέτες μίλησαν επίσης για την άρνηση της Τουρκίας να επιτρέψει σε Γερμανούς βουλευτές να επισκεφθούν γερμανικά στρατεύματα στην αεροπορική βάση του Ίντσιρλικ.

Keywords
Τυχαία Θέματα