Ξάφριζαν ΑΤΜ με τη μέθοδο της «φουρκέτας»

20:12 13/5/2016 - Πηγή: Aixmi

Περίπου 12.400 ευρώ είχαν ήδη βάλει στις τσέπες τους, δύο γυναίκες που είχαν εμπλακεί σε τουλάχιστον 104 περιπτώσεις κλοπών μέσω παγίδευσης μηχανημάτων ΑΤΜ.

Οι δύο 40χρονες από τη Ρουμανία, συνελήφθησαν στο Παγκράτι, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ και κατηγορούνται για απάτη μέσω παγίδευσης μηχανημάτων ΑΤΜ.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι δράστιδες έκλεβαν χρήματα από τις τράπεζες τουλάχιστον

από τον Μάρτιο.

Η μέθοδος που ακολουθοούσαν ήταν η εξής: Αφού παραβίαζαν τη θύρα εξόδου των χαρτονομισμάτων με ψαλίδι, τοποθετούσαν εσωτερικά μηχανισμό παγίδευσης χρημάτων. Ο μηχανισμός αποτελείτο από έλασμα, στις άκρες του οποίου υπήρχαν άγκιστρα, τα οποία εγκλώβιζαν τα χαρτονομίσματα πριν την έξοδό τους.


Οι πελάτες-θύματα, στην προσπάθειά τους να πραγματοποιήσουν ανάληψη μετρητών από το παγιδευμένο ΑΤΜ, ολοκλήρωναν την διαδικασία της συναλλαγής, χωρίς ωστόσο να παραλάβουν τα χαρτονομίσματα, διότι αυτά κατά την έξοδό τους από το ΑΤΜ, εγκλωβίζονταν στον αυτοσχέδιο μηχανισμό.
Μετά την αποχώρηση των θυμάτων τους, οι συλληφθείσες προσέγγιζαν εκ νέου το ΑΤΜ, όπου παραβίαζαν με τον ίδιο τρόπο το πορτάκι εξόδου, αποκολλούσαν, με τη χρήση τσιμπίδας, τον μηχανισμό και έπαιρναν τα δεσμευμένα χαρτονομίσματα.
Με την παραπάνω μέθοδο, η οποία είναι γνωστή ως μέθοδος «φουρκέτα» (cash trapping), οι συλληφθείσες έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον εκατόν τέσσερις (104) παγιδεύσεις ΑΤΜ, τεσσάρων (4) πιστωτικών ιδρυμάτων, από όπου απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 12.400 ευρώ. Η δε ζημία, από τις φθορές που προκάλεσαν στα αντίστοιχα μηχανήματα ΑΤΜ, ανέρχεται στο ποσόν των 39.100 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα