«Βράζει» ο Σύριζα για τα συνθήματα και τους χορούς -Στη «χύτρα» η Δούρου

12:55 26/3/2015 - Πηγή: Aixmi

Μεγάλη δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει σε κορυφαία στελέχη του Σύριζα η εικόνα της χθεσινής παρέλασης, με τον ακραίο εθνικισμό των ειδικών στρατιωτικών δυνάμεων από τη μιά, και το εθνικολαϊκό γλέντι με τους τσολιάδες και τις σουλιωτοπούλες από την άλλη.

Μπορεί δημοσίως να εξέφρασαν την αποδοκιμασία τους μόνο οι Δημήτρης Παπαδημούλης και Βασιλική Κατριβάνου, όμως είναι πολλοί εκείνοι που τονίζουν σε ιδιωτικές συνομιλίες ότι «θολώνει» η φυσιογνωμία του κόμματος από τις ταυτίσεις με την πιο λαϊκή εκδοχή της Δεξιάς.

Στο στόχαστρο βρίσκεται η Ρένα Δούρου,

η οποία συνδιοργάνωσε με τον Πάνο Καμμένο το «γλέντι» με τους δημοτικούς χορούς μετά την παρέλαση. Ωστόσο, πέραν του προσώπου της περιφερειάρχου, αναπτύσσεται ευρύτερος προβληματισμός για το κόστος που έχει σε πολίτες κεντροαριστερής και αριστερής κατεύθυνσης το τουλάχιστον παράδοξο αυτό «πάντρεμα».

Αν και η εξουσία αποτελεί πάντα «καθαρτήριο» για αρκετά πολιτικά και ιδεολογικά «αμαρτήματα», αν και το δίπολο μνημόνιο -αντιμνημόνιο που έφερε στην ίδια όχθη Σύριζα και ΑΝΕΛ εξακολουθεί να ισχύει, η χθεσινή παρέλαση άνοιξε μεγάλη συζήτηση στους κόλπους του Σύριζα.

Keywords
Τυχαία Θέματα