Βουλή: «Ναι» στο νομοσχέδιο για την απλοποίηση της αδειοδότησης επιχειρήσεων

18:34 29/11/2016 - Πηγή: Aixmi

Το νομοσχέδιο για την «απλοποίηση διαδικασιών σύστασης επιχειρήσεων, την άρση κανονιστικών εμποδίων στον ανταγωνισμό και λοιπές διατάξεις», το οποίο- μεταξύ άλλων ρυθμίσεων- προβλέπει την έναρξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ψήφισαν επί της αρχής ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το Ποτάμι, οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων, ενώ καταψήφισαν η Χρυσή Αυγή, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΚΚΕ.

«Η

κυβέρνηση επί θεμάτων επενδύσεων θα κινηθεί αποφασιστικά, με διαφάνεια και με ευρύτερες κοινωνικές συναινέσεις για την αποκατάσταση του επιχειρείν στη χώρα σε συνθήκες κοινωνικής δικαιοσύνης, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου.

ο κ. Παπαδημητρίου, απευθυνόμενος προς το Σώμα- ιδίως στους εκπροσώπους της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού που έθεσαν ζητήματα περί αδιαφάνειας και φωτογραφικών ρυθμίσεων- ανέφερε: «Δεν θα δεχθώ υποδείξεις για μαθήματα ηθικής, αντιλαμβάνομαι πλήρως την ανάγκη πολιτικής διαφοροποίησης και κριτικής, αλλά ας μην φαντασιώνονται ορισμένοι θεωρίες συνωμοσίας με σκοπό να συγκαλύψουν παλαιότερες τακτικές».

Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, σημείωσε πως, παρ’ όλες τις παραινέσεις του, ο υπουργός δεν έχει τοποθετηθεί στα ζητήματα που του έθεσε η Βουλή και επικεντρώνονται σε δύο κυρίως σημεία, αφενός στη μη δημοσίευση όλων των κατ’ ανάθεση συναφθεισών συμβάσεων του Δημοσίου για εκτέλεση δημοσίων έργων για προμήθεια αγαθών και παροχή υπηρεσιών, αφετέρου στη μη διαβεβαίωση ότι διατηρείται το μέτρο γεωγραφικού εντοπισμού σε όλα τα βυτιοφόρα, ώστε να πατάσσεται το λαθρεμπόριο. Ως προς το πρώτο ζήτημα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, είπε στον κ. Παπαδημητρίου πως οι συμβάσεις δεν αναρτώνται στο σύστημα της Διαφάνειας, όχι γιατί υπάρχει κενό νόμου (όπως υποστήριξε ο υπουργός), αλλά διότι η κυβέρνηση δεν εξέδωσε την κοινή υπουργική απόφαση που υπαγορεύει την ανάρτησή αυτών των συμβάσεων στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων, μέτρο θεσμοθετημένο από το 2010.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βουλή, Ναι,vouli, nai