Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Τα σχολικά γεύματα είναι ένδειξη ανεπτυγμένης χώρας (ΒΙΝΤΕΟ)

14:40 18/5/2017 - Πηγή: Aixmi

Παραλήρημα από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ελισάβετ Σκουφά που σε αντιμνημονιακό κρεσέντο υπερασπίστηκε τα νέα επαχθή μέτρα.

Ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής, η κυρία Σκουφά ξεκίνησε με αναφορά στα σχολικά γεύματα χαρακτηρίζοντάς τα ένδειξη ανεπτυγμένης χώρας και όχι δείγμα φτώχειας: «Η προσπάθεια επιλεκτικής παρουσίασης στιγμών της πραγματικότητας και όχι ολης της πραγματικότητα είναι

το μόνιμο μότο αυτής της αίθουσας ιδιαίτερα από την πλευρά της αντιπολίτευσης. Κυρία Θεανώ Φωτίου παραλείπετε να αναφέρεται ότι τα σχολικά γεύματα είναι ένδειξη ανεπτυγμένης και με κοινωνικό κράτος χώρας γιατί σερβίρονται καθημερινά σε όλους τους μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων σε 14 χώρες παγκοσμίως μεταξύ αυτών και οι υποανάπτυκτες ΗΠΑ, Φινλανδία, Σουηδία, Ιαπωνία, Κίνα, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία κλπ κλπ.«.

Και συνέχισε: «Δεύτερο εισαγωγικό σχόλιο. Συνάδελφοι του ΚΚΕ θα πρέπει αν μου επιτρέπετε μία παρότρυνση να αναφέρετε πιο συχνά ότι η βάση της όποιας κριτικής ιδεολογίας σας είναι η Σοβιετία, ανεξάρτητα αν συμφωνεί η διαφωνεί κανείς με το μοντέλο κρατών σαν τη Σοβιετική Ένωση, ακόμη και η συγκεκριμένη υπερδύναμη της Σοβιετίας προέβη σε υπέρτατες συνθηκολογήσεις και μάλιστα εις βάρος χωρών και λαών» υπογράμμισε.

Η βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε το παραλήρημά της λέγοντας: «Όταν ήρθαμε αντιμέτωποι με τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ για λήψη μόνο αρνητικών μέτρων εμείς για μια ακόμα φορά είπαμε «όχι». Δεν το είπαμε το «όχι» μόνο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2015. Το λέμε κάθε φορά που ερχόμαστε αντιμέτωποι με παράλογες απαιτήσεις».

Και έπειτα υπογράμμισε στηρίζοντας τα νέα μέτρα: «Ναι μεν αναγκαζόμαστε να ψηφίσουμε εξαιτίας της συνθηκολόγησης. Για πρώτη φορά όμως με κυβέρνηση της Αριστεράς έρχονται παγκόσμιοι οργανισμοί όπως το ΔΝΤ και λένε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και δεσμεύονται για λύση».

Keywords
Τυχαία Θέματα