Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Κατηγορίες για διαφθορά σε 16 εκ των οποίων δύο πρώην υπουργοί

19:53 29/12/2015 - Πηγή: Aixmi

Οι εισαγγελικές αρχές της Βοσνίας απήγγειλαν την Τρίτη κατηγορίες σε 16 ανθρώπους, ανάμεσα τους δύο πρώην υπουργούς, για διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και φοροδιαφυγή που ξεπερνά τα 7 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Οι ύποπτοι κατηγορούνται ότι απέκτησαν παράνομα κέρδη που ξεπερνούν τα 7,3 δισεκ. δολάρια από το 2007 έως το 2012, ιδρύοντας εταιρείες που κατέληγαν με τεράστιες φορολογικές οφειλές και αργότερα κλείνοντάς τις, χωρίς να καταβάλουν τις οφειλές τους», υπογραμμίζει η ανακοίνωση του γραφείου του εισαγγελέα.

«Συνέχισαν

τη δράση τους ιδρύοντας νέες εταιρείες, μεταφέροντας σε αυτές εξοπλισμό, προϊόντα και πρώτες ύλες από τις παλιές εταιρείες», εξηγεί η ανακοίνωση. Οι εταιρείες δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή και την μεταποίηση κρέατος.

Ανάμεσα στους υπόπτους είναι ο Γιέρκο Ιβάνκοβιτς Λιγιάνοβιτς και ο Μίλοραντ Μπάχιλτς, που την περίοδο εκείνη, ήταν υπουργοί Γεωργίας και Εμπορίου της κυβέρνησης της αυτόνομης Κροατοβοσνιακής Ομοσπονδίας, ανέφεραν οι αρχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα