«Βόμβα» Ερντογάν: Στη δημοσιότητα απόρρητα έγγραφα της Συνθήκης Λωζάννης

08:40 7/5/2018 - Πηγή: Aixmi

Σε άλλα επίπεδα ανεβάζει την προεκλογική του εκστρατεία ο Ταγίπ Ερντογάν και σε μια προσπάθεια νέας προπαγάνδας και δημιουργίας εντυπώσεων επιτίθεται και πάλι κατά της Ελλάδας ενθυμούμενος τη Συνθήκη της Λωζάννης του 1923, ζητώντας από τον ΥΠΕΞ του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα απόρρητα έγγραφα της Συνθήκης ώστε να «μάθει ο τουρκικός λαός την αλήθεια».

Τις πληροφορίες αυτές μεταδίδουν τα φιλοκυβερνητικά τουρκικά ΜΜΕ, ενώ συγκεκριμένα η

«Yeni Safak» υποστηρίζει πως η Άγκυρα συγκεντρώνει, μέσω της Γαλλίας, όλα τα διαβαθμισμένα έγγραφα που αφορούν στη Συνθήκη της Λωζάννης, την οποία αμφισβητεί κατά καιρούς ο Ερντογάν που μιλάει για «σύνορα της καρδιάς μας».

Στα πρωτοσέλιδά τους οι μεγαλύτερες τουρκικές εφημερίδες κάνουν λόγο για «ήττα του Κεμάλ Ατατούρκ το 1923» αλλά και ότι «σήμερα η Συνθήκη της Λωζάννης δεν συνιστά πλέον νίκη για την Τουρκία».

Οπως εικάζεται ο Ερντογάν χρησιμοποιεί την ιστορία όπως τον συμφέρει για λόγους προεκλογικούς με μόνο σκοπό να πείσει τους Τούρκους ότι είναι ο μόνος εγγυητής για την ανασύνταξη της «Μεγάλης Τουρκίας», ζητώντας να αποκατασταθούν οι «αδικίες» που προέκυψαν για τη χώρα του, να παρουσιάσει τους ισλαμιστές ως τη μόνη δύναμη που μπορεί να στηρίξει την ιδέα της «Μεγάλης Τουρκίας» ενώ υποδαυλίζει τη συσπείρωση της αντιπολίτευσης που έχει αποκτήσει νέα δυναμική και βλέπει να απειλεί την παντοδυναμία του.

Όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα, θα βγουν στη δημοσιότητα και επιστολές συνημμένες με τη Συνθήκη και υπογεγραμμένα αντίγραφα και πολλά ακόμη έγγραφα που παρέμεναν στα συρτάρια για 96 χρόνια.

Σε προεκλογική συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη, χθες το απόγευμα, άφησε αιχμές κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζοντας πως η Άγκυρα δεν έχει εγκαταλείψει ποτέ τον στόχο της ένταξης στην ΕΕ.

The post «Βόμβα» Ερντογάν: Στη δημοσιότητα απόρρητα έγγραφα της Συνθήκης Λωζάννης appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα