Βολές των Σκοπίων στην Αθήνα μετά την εμπλοκή…

21:04 1/6/2018 - Πηγή: Aixmi

Ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση για το διαφαινόμενο μπλοκάρισμα της διαπραγμάτευσης επιχειρούν να επιρρίψουν οι Σκοπιανοί, μετά τη διαρροή τής Αθήνας ότι «η πλευρά της ΠΓΔΜ απ΄ό,τι φαίνεται δεν είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στα όσα συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες ανάμεσα στους δύο υπουργούς Εξωτερικών».

Πηγές από το γραφείο του Ζόραν Ζάεφ σχολίασαν ότι «αυτές τις στιγμές δεν πρέπει

να υποκύπτουμε σε εικασίες».

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ακόμη ότι απαιτείται υπεύθυνη πολιτική στάση όλων των πολιτικών παραγόντων στις δύο χώρες. «Αυτές τις στιγμές δεν πρέπει να υποκύπτουμε σε εικασίες. Η υπεύθυνη πολιτική στάση όλων των πολιτικών παραγόντων στις δύο χώρες είναι πολύ χρήσιμη και προς το συμφέρον της εξεύρεσης λύσης» ανέφεραν χαρατκηριστικά, σύμφωνα με το Ανεξάρτητο Βαλκανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Νωρίτερα, κυβερνητικοί αξιωματούχοι στην Αθήνα ανέφεραν πως «η πλευρά της ΠΓΔΜ απ ό,τι φαίνεται δεν είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στα όσα συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες ανάμεσα στους δύο υπουργούς Εξωτερικών». Συνεπώς, συνέχιζαν οι ίδιοι κύκλοι, «η πιθανότητα συμφωνίας εντός των επόμενων ημερών φαίνεται να απομακρύνεται», ενώ «πιθανότατα απομακρύνεται και η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών».

Όπως εξηγούσαν οι ίδιοι αξιωματούχοι, η εμπλοκή προέκυψε από το γεγονός ότι οι γείτονες φέρονται να ζήτησαν να γίνει νέα συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών, καθώς και νέος γύρος διαβουλεύσεων μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων.

Βολές των Σκοπίων στην Αθήνα μετά την εμπλοκή…

The post Βολές των Σκοπίων στην Αθήνα μετά την εμπλοκή… appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα