Βιέννη: Σε αδιέξοδο η τετραμερής για τη συριακή κρίση

21:32 23/10/2015 - Πηγή: Aixmi

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η τετραμερής συνάντηση στη Βιέννη σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών για το μέλλον του Μπασάρ αλ-Άσαντ, αλλά ήταν «παραγωγική», σύμφωνα με το Αμερικανό ΥΠΕΞ, Τζον Κέρι.

Ο επικεφαλής της διπλωματίας της Σαουδικής Αραβίας, Αντέλ Αλ Τζουμπέιρ, από την άλλη, δήλωσε πως ΗΠΑ, Ρωσία, Τουρκία και η χώρα του δεν κατέληξαν σε συμφωνία, σε μία προσπάθεια να εξευρεθεί λύση

για το συριακό, αλλά επισήμανε πως οι χώρες θα εξακολουθήσουν να συμβουλεύονται η μία την άλλη για το ζήτημα.

Την ίδια ώρα, ο κ. Κέρι είπε πως σύντομα θα υπάρξει νεότερη συνάντηση ώστε να συζητηθεί εκ νέου ο τρόπος για τη λήξη του συριακού εμφυλίου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι πιθανό να σημειωθούν εκ νέου συνομιλίες την ερχόμενη εβδομάδα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους οι τέσσερις υπουργοί τόνισαν πως δεν μπόρεσαν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους, τη στιγμή που η Ουάσιγκτον επιμένει πως ο Άσαντ δεν έχει μέλλον στη Συρία.

Ωστόσο, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών μετά την ολοκλήρωση της δίωρης συνάντηση επισήμανε: «Είμαι πεπεισμένος ότι η σημερινή συνάντηση ήταν παραγωγική και εποικοδομητική και επιτυχής καθώς αναδείχθηκαν στην επιφάνεια αρκετές ιδέες, τις οποίες δε θα μοιραστώ σήμερα, αλλά σύντομα ελπίζω να υπάρχει η δυνατότητα μίας αλλαγής στη δυναμική».

Από την άλλη, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, εξέφρασε την πρόθεση να υπάρχουν στις μελλοντικές συνομιλίες και αντιπροσωπείες του Ιράν και της Αιγύπτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα