Βγήκε από τη φυλακή ο Κουφοντίνας με 48ωρη άδεια

12:28 9/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Βγήκε από τις φυλακές Κορυδαλλού με 48ωρη άδεια ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ενώ ισχύει ο περιοριστικός όρος της παρουσίας δύο φορές την ημέρα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του Βαρνάβα Αττικής όπου διαμένει.

Μόλις πέρασε την έξοδο των φυλακών ο καταδικασθείς για τρομοκρατία έγινε δεκτός με συνθήματα από φίλους που τον περίμεναν απέξω. Συνοδευόταν από τη σύζυγο και τον γιο του.

Η άδεια αποκτήθηκε με αγώνες και θυσίες στη φυλακή. Δίκαιο συμβούλιο έκανε μία δίκαιη κρίση. Ευχαριστούμε και θα ήθελα να πω ότι περιμένουμε κι από εσάς και

όλοι όσοι παρεμβαίνουν στο έργο το θεσμικό χωρίς να έχουν δικαίωμα να σεβαστούν τον κρατούμενο και την άσκηση του δικαιώματος και να σταματήσουν να ασχημονούν στα κανάλια. Το κοινό περί δικαίου αίσθημα δεν αποτελεί παράγοντα κρίσης για τα δικαιώματα ενός κρατούμενου. Το κοινό περί δικαίου αίσθημα χειραγωγείται και ο νόμος δεν προβλέπει ότι μπορεί να συμμετέχει στη διαδικασία με κανέναν τρόπο, ανέφερε σε δήλωσή της η συνήγορός του Δ Κουφοντίνα, Ιωάννα Κουρτοβικ, ενω επεσήμανε ότι η μεταμέλεια δεν έχει σημασία για το αν θα δοθεί άδεια στον συγκεκριμένο κρατούμενο.

Όπως έγινε γνωστό, κλήθηκε σε ιδιωτική ακρόαση όπου είπε ότι ζήτησε την άδεια για να εμφυσήσει δεσμούς με την οικογένειά του αλλά δεν αναφέρθηκε σε μεταμέλεια των πράξεών του, ούτε να μιλήσει για τη βαρύτητα των πράξεών του.

The post Βγήκε από τη φυλακή ο Κουφοντίνας με 48ωρη άδεια appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα