Βερολίνο: Θετικό μήνυμα η «κατραπακιά» στον Βαρουφάκη

18:06 27/4/2015 - Πηγή: Aixmi

Με πολύ θετικό τρόπο έγινε δεκτή στο Βερολίνο η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να υποβαθμίσει τον Γιάννη Βαρουφάκη στις διεξαγόμενες διαπραγματεύσεις και να αναθέσει τον συντονισμό στον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Το σχήμα Βαρουφάκη δεν λειτούργησε. Ελπίζουμε τώρα να πάνε καλύτερα τα πράγματα», σχολίασε αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Και πρόσθεσε με σαφήνεια ότι «αυτό είναι το αποτελεσμα όσων έγιναν στο τελευταίο Eurogroup. Τώρα περιμένουμε

προτάσεις από την Αθήνα».

Όπως έγινε γνωστό, σ” αυτό το εφιαλτικό για την Ελλάδα Eurogroup, ο Βόλφγκαγκ Σόιμπλε δε χρειάστηκε να μιλήσει σχεδόν καθόλου. Ήταν οι υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας και της Ιταλίας που έσυραν τον χορό των κατηγοριών, όπως επίσης και οι συνάδελφοί τους από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι επικρίσεις διετύπωσε και ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου...

Στο Βερολίνο επικρατεί εντονότατος προβληματισμός, για το γεγονός ότι δεν έχει γίνει καμιά συζήτηση έως τώρα, για το τι θα συμβεί μετά τον Ιούνιο. «Ακόμη και αν υπάρξει συμφωνία για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ ευρώ, ώστε να πληρωθούν τα δάνεια που λήγουν, τι θα γίνει τα επόμενα δυο χρόνια; Από πού θα βρει χρήματα η Ελλάδα, αν όχι από την Ευρωζώνη, αφού οι διεθνείς αγορές παραμένουν κλειστές;» διερωτώνται στη γερμανική καγκελαρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα