Βερολίνο: Ψήφος κατά της Ουάσινγκτον, κατά του κατεστημένου

09:23 9/11/2016 - Πηγή: Aixmi

Το Βερολίνο εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ με κυριότερη αντίδραση αυτή της Γερανίδας υπουργού Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν που δήλωσε ότι οι εξελίξεις στις αμερικανικές εκλογές ήταν ένα «τεράστιο σοκ».

Όπως έιπε η υπουργός: «Πιστεύω ότι ο Τραμπ γνωρίζει ότι αυτή δεν ήταν μια ψήφος υπέρ εκείνου, αλλά μάλλον μια ψήφος κατά της Ουάσινγκτον, κατά του κατεστημένου».

Από την πλευρά του ο Νόρμπερτ Ρέτγκεν

του CDU επεσήμανε ότι «η φρασεολογία και ο τρόπος συμπεριφοράς του Τραμπ είναι μια παράλογη παρακαταθήκη, την οποία δεν μπορεί τόσο εύκολα να αποτινάξει (…) Πιστεύω ότι θα πρέπει να τον εκλάβουμε έτσι όπως μας έχει παρουσιαστεί» και συμπλήρωσε ότι δεν έχουμε καμιά ιδέα τι θα κάνει ο Τραμπ ως πρόεδρος των ΗΠΑ σε μια πολύ αβέβαιη γεωπολιτική κατάσταση.

Ο Μπερντ Ρίξινγκερ, από το Die Linke, εκτίμησε ότι ο Τραμπ «δεν θα μπορέσει να προσφέρει τίποτε στους ανθρώπους στους οποίους έχει υποσχεθεί ό,τι ήταν δυνατό (…) Θα κινηθεί προς μια απολυταρχική κοινωνία».

Ο Τσεμ Εζντεμίρ των Πράσινων δήλωσε ότι η νίκη Τραμπ σηματοδοτεί «μια διάσπαση με την μέχρι τώρα παράδοση, ότι η Δύση υποστηρίζει τις φιλελεύθερες αξίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα