Βερναρδάκης: Προσχηματικό το θέμα με τους μετακλητούς υπαλλήλους

18:47 19/1/2016 - Πηγή: Aixmi

«Τι συζητάμε τώρα; Αμφισβητείται το αν ένα πολιτικό πρόσωπο θα έχει τους δικούς του συμβούλους;» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης σε συνέντευξη Τύπου, κληθείς να σχολιάσει τον διορισμό μελών της οικογένειας του γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Ιάσονα Σχοινά–Παπαδόπουλου στο γραφείο του πρωθυπουργού και του υπουργού Υγείας.

Ο κ. Βερναρδάκης έκανε λόγο για απαράδεκτη επίθεση και για προσχηματική προσπάθεια μεταφοράς της ατζέντας κάπου

αλλού και τόνισε ότι ο σχετικός θόρυβος που έχει προκαλέσει το θέμα θα ήταν δικαιολογημένος εάν αφορούσε διορισμό στο Δημόσιο.

Στην προκειμένη περίπτωση, είπε, πρόκειται για μετακλητούς υπαλλήλους, οι οποίοι αποχωρούν όταν λήξει η θητεία του προσώπου στο γραφείο του οποίου υπηρετούν.

Ο αναπληρωτής υπουργός επικαλέστηκε παράλληλα παραδείγματα από την Ευρώπη και την Αμερική όπου τα πολιτικά πρόσωπα παίρνουν ως συμβούλους, άτομα που επιλέγουν οι ίδιοι με βάση τη δική τους αντίληψη.

Διαψεύδοντας κατηγορίες της αντιπολίτευσης περί αύξησης των μετακλητών υπαλλήλων, ανέφερε ότι συμβαίνει το αντίθετο καθώς από τον Δεκέμβριο του 2014 έως τον Ιανουάριο του 2016 ο αριθμός τους στα υπουργεία και τις γενικές γραμματείες μειώθηκε από 649 σε 618.

Σημείωσε ακόμη ότι στόχος της κυβέρνησης είναι ο περιορισμός των μετακλητών συμβούλων στα υπουργικά γραφεία και αυτό, όπως είπε, θα επιτευχθεί με τα νέα οργανογράμματα, στα οποία θα περιγράφεται το αντικείμενο και ο ακριβής αριθμός των θέσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα