Βέλιμιρ Ζάετς: Άφησαν μόνο του τον Αλαφούζο, στον ΠΑΟ έσπασα δύο φορές τα πόδια μου

16:00 18/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Ο εμβληματικός Βέλιμιρ Ζάετς κατέθεσε στο gazzetta.gr τα προγνωστικά του για τα μπαράζ με την Κροατία, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Παναθηναϊκός.

Ο Βέλιμιρ Ζάετς, ένας βιρτουόζος της μπάλας με το δαντελένιο άγγιγμα του και αρχοντικό στιλ παιχνιδιού συνάρπαζε τα πλήθη, τιμώντας τη φανέλα με το «τριφύλλι» για μια τετραετία (1984/88).

Ο

«λαγός» είχε δείξει τα διαπιστευτήρια του στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, αλλά και στην πάλαι ποτέ ενωμένη εθνική Γιουγκοσλαβίας φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο Μουντιάλ του 1982, αλλά και στο Euro που διεξήχθη δύο χρόνια αργότερα στη Γαλλία.

Ο παλαίμαχος Κροάτης ποδοσφαιριστής μια από τις πιο σεβαστές ποδοσφαιρικές προσωπικότητες στη χώρα του, αλλά και στις τάξεις των οπαδών του Παναθηναϊκού μίλησε στο gazzetta.gr για τα μπαράζ μεταξύ Ελλάδας-Κροατίας, ενώ αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί στους «πράσινους».

Ο «Ζέκο» γνωρίζοντας καλά τόσο την «Χρβάτσκα», όσο και την εθνική Ελλάδας έδωσε ελαφρύ προβάδισμα στους Κροάτες.

«Νομίζω πως καμιά ομάδα δεν ήθελε την άλλη. Είναι δύσκολα ματς και για τους δύο. Νομίζω πως η Κροατία είναι καλύτερη, όμως και η Ελλάδα είναι δυνατή και φημίζεται για την άμυνα της.

Έχει πολύ καλούς παίκτες η Ελλάδα. Αν μιλούσαμε με ποσοστά θα έλεγα πως η πρόκριση είναι 55-45 για την Κροατία και αυτό γιατί διαθέτει 4-5 σούπερ παίκτες όπως είναι οι Μόντριτς, Μάντζουκιτς, Βίντα, Ράκιτιτς και Πέρισιτς».

Το κέντρο και συγκεκριμένη η απόδοση του Μόντριτς αποτελούν το βαρόμετρο των Κροατών σύμφωνα με τον Βέλιμιρ Ζάετς.

«Πιστεύω πως το μεγάλο αβαντάζ της Κροατίας είναι το κέντρο της με Μόντριτς, Ράκιτιτς και Μπάντελι. Θα γίνει πόλεμος εκεί. Ο Μόντριτς είναι το μοτέρ της Κροατίας. Αν καταφέρει η Ελλάδα να τον κλείσει τότε θα έχει πιθανότητες να προκριθεί».

Ο παλαίμαχος άσος αναφέρθηκε και στις κακές σχέσεις μεταξύ της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Κροατίας με τους οπαδούς.

«Μειονέκτημα για την Κροατία αποτελούσε το κλίμα μεταξύ ομοσπονδίας και φιλάθλων, όμως τα πράγματα είναι καλύτερα τώρα. Δεν ήταν καλή η ατμόσφαιρα. Πιστεύω όμως θα ξεχαστούν όλα αυτά γιατί εδώ κρίνεται η πρόκριση στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Η πρόκριση θα κριθεί στις λεπτομέρειες αλλά και στο κέντρο, όπου όπως είπα αποτελεί τη μεγάλη δύναμη της εθνικής Κροατίας».

Ο άλλοτε μέσος των «πλάβι» και του Παναθηναϊκού εμφανίστηκε απόλυτα ενημερωμένος για την εθνική μας ομάδα.

«Παρακολούθησα το τελευταίο ματς της εθνικής Ελλάδας από την τηλεόραση. Είναι πολύ δυνατή στα κεντρικά της στόπερ με τους Παπασταθόπουλο και Μανωλά. Είναι πολή σημαντικό να προλάβει το ματς ο Μανωλάς μετά τον τραυματισμό του. Επίσης υπάρχουν οι Φορτούνης και Ζέκα στα χαφ, οι οποίοι είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές. Στην Κροατία δεν υπήρχε καθόλου καλή ατμόσφαιρα και νομίζω πως η αλλαγή προπονητή με τον κ. Τσάτσιτς έπρεπε να έχει γίνει νωρίτερα».

Η κουβέντα με τον «Λαγό» δεν θα μπορούσε να μη στραφεί και στον Παναθηναϊκό. Ο Βέλιμις Ζάετς από τους σπουδαιότερους ξένους στην ιστορία των «πρασίνων» αφού έκανε ένα φλας μπακ στην εν Ελλάδι καριέρα του έδωσε την δίκη του εξήγηση για τους λόγους που ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στην κόψη του ξυραφιού.

«Στην Ελλάδα μένω πιο πολύ από την Κροατία. Είναι αυτό που λέμε πως βρίσκομαι μεταξύ των δύο χωρών. Σε όλη την καριέρα μου έπαιξα μόνο σε δύο ομάδες. Τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ και τον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα μου στην Ελλάδα. Εκεί έσπασα δύο φορές το πόδι μου. Είναι επίσης ο σύλλογος με τον οποίο αγωνίστηκα στα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών αλλά και στα προημιτελικά του Κυπέλλου UEFA.

Κατέκτησα πρωτάθλημα και Κύπελλο με τον Παναθηναϊκό. Δυστυχώς υπάρχει πρόβλημα στην οργάνωση της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Δεν πέτυχε η προσπάθεια που έγινε. Δεν βοήθησαν τον κ. Αλαφούζο όσο χρειαζόταν οι γύρω του, τον άφησαν μόνο του και η ομάδα έφτασε σε αυτή την κατάσταση.

Ο Παναθηναϊκός παραμένει μεγάλο όνομα και υπάρχουν φίλοι της ομάδας με οικονομική άνεση που μπορούν να τον βοηθήσουν. Με σωστή οργάνωση και προγραμματισμό ακόμα και τώρα ο Παναθηναϊκός μπορεί να βγει από την κρίση».

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα